Logo weekkrantoostgelre.nl
 • Alles
 • (4)
  Algemeen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Verenigingsactiviteit

Café Doodgewoon over euthanasie

dinsdag 21 maart 19:45 t/m 21:00 uur


Euthanasie, hoe zit het nou precies? is het thema van Café Doodgewoon op dinsdag 21 maart in Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Er wordt veel gesproken en geschreven over euthanasie, maar weten we voldoende over wat dit inhoudt? Welke overwegingen spelen een rol? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Wat moet er besproken worden met de dokter en de naasten? Hoe doe je dat zo goed mogelijk? Wat is de taak van een SCEN arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland). Al deze vragen komen aan de orde. En er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar.

Er is een informatietafel met o.a. flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'
Gastspreker is huisarts Hans van der Holst, tevens kaderarts palliatieve zorg en SCEN arts

Café Doodgewoon
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden ook in de gemeente Oost Gelre te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Stichting Roparun sponsort de eerste drie avonden.

Meer informatie: www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostachterhoek of 06-13 15 91 44.Locatie

Kaasboerderij Weenink
Lievelde
Eimersweg 3