• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (9)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

Herfstconcert Ensemble Vocal Pierre Villette

zondag 14 oktober 16:00 uur

Foto: Jaap van Sluis

Zondagmiddag 14 oktober verzorgt projectkoor Ensemble Vocal Pierre Villette een concert in de Lichtenvoordse Johanneskerk onder leiding van Jeroen Twisk. Naast ruim 50 koorleden wordt medewerking verleend door de sopraan Susanne Weber uit Groningen en de mezzo Berber Vis uit Zwolle. De mannelijke solisten zijn tenor Emile van der Peet uit Gorssel en de Rotterdamse bas Christiaan Peters. De orgelbegeleiding is in handen van Elske te Lindert.

Uitgevoerd worden voor de pauze motetten en koordelen uit het oratorium Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Hierbij wordt afwisselend opgetreden door het projectkoor, de vrouwen van EVPV, de mannen en de vier solisten. Elske te Lindert verzorgt een orgelsolo. Na de pauze vertolken koor en solisten de vaste gezangen uit de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart (Missa brevis in C dur, KV 317).

Het bestuur is er in samenspraak met dirigent Jeroen Twisk in geslaagd een mooi programma samen te stellen dat zeer aantrekkelijk is voor liefhebbers van klassieke koormuziek.

Voor de zomervakantie zijn er al vier goed bezochte repetities geweest. Vanaf 7 september repeteert het koor op volle sterkte. Tijdens de generale repetitie zullen ook de solisten acte de présence geven. Kortom, de inzet van alle deelnemers is groot.

Vrienden van Ensemble Vocal Pierre Villlette kunnen op basis van hun lidmaatschap 2018 via de penningmeester (tel.06 10127608) maximaal twee entreebewijzen kopen met een aantrekkelijke korting. De prijs van een toegangskaart is €15,-

De kaartverkoop start 1 september en vindt plaats via de koorleden, bij de Lichtenvoordse VVV, bij Mijnheer Kees aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde en bij de Spar in Zieuwent. Daar liggen ook flyers met informatie over het koor en het concert.

Het concert begint op 14 oktober om 16.00 uur; de kerk is open om 15.30 uur. Een datum om alvast te noteren!


deel deze activiteit

Locatie

Johanneskerk
Lichtenvoorde
Rentenierstraat 9
7131dk


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.