• Alles
  • (1)
    Inloop-Opendag

'Blij met uur erbij' voor Dancing in the Street op 22 juni in Groenlo

zaterdag 22 juni 21:00 uur

Foto: Lawrence Mooij

Met goedkeuring van de buurt kunnen bezoekers van Dancing in the Street voortaan een uur langer genieten van een afwisselend podiumprogramma. Het dansfeest kan net als in het verleden weer doorgaan tot 1.00 uur. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de organisatie in vervulling.

Groenlo - Dancing in the Street is de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot regionaal dansfestival. Sinds de eerste editie in 2012 trok het duizenden bezoekers uit de hele Achterhoek naar de binnenstad van Groenlo. Met het verhuizen van locatie en datum in 2014 viel het evenement niet meer onder dezelfde vergunning, waardoor er andere voorwaarden gingen gelden met betrekking tot de eindtijd. ''Geweldig feest, maar verschrikkelijk jammer dat voorbij is, terwijl het eigenlijk net begint'', was de afgelopen jaren een veelgehoorde opmerkingen van bezoekers.

''We hebben al die jaren erg ons best gedaan om in aanmerking te komen voor een uitgebreidere vergunning en we zijn superblij dat dat nu in goed overleg met de direct aanwonenden gelukt is'', vertelt organisator Michaël Lammers.

De nieuwe eindtijd is in lijn met de resultaten van het doelgroeponderzoek dat Ramon Nienhuis afgelopen voorjaar hield voor Dancing in the Street. Hieruit kwam verder naar voren dat bezoekers de festival-opzet gaaf vinden, maar ook wel terugverlangen naar een formule met een wat meer 'straat-idee' en een hoofdpodium met opbouwend verschillende soorten muziek, zoals dat in het verleden was. Ook hiermee is de organisatie in goed overleg met de instanties aan de slag gegaan en de opzet voor 2019 is hierop aangepast. ''Mooi dat ook hierin de instanties hebben meegedacht'', vertelt Lammers.

De kaartverkoop voor Dancing in the Street gaat met een early-bird-actie van start op vrijdag 3 mei. ''Op die dag zal ook de line-up bekend worden gemaakt. Daarin zitten een aantal leuke verrassingen. Het wordt weer een superavond'', zo belooft de organisator met een brede glimlach.

Met informatie op http://dancinginthestreet.nl en via http://facebook.com/letsgetdancing en http://instagram/dancinginthestreet.nl


deel deze activiteit

Locatie

Centrum Groenlo
Groenlo