• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (9)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

Jeugdig talent uit Oost Gelre schittert in swingende Footloose

zaterdag 23 maart 20:00 t/m zondag 24 maart 20:00 uur

Foto: Jan Nekkers

Op 23 en en 24 maart speelt Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn de musical Footloose in Theater De Storm. Het is een swingende dansmusical die je meeneemt naar het Amerika van de jaren '80. Uit Oost Gelre doen Mick Zijdel en Bibi Kremers mee.

(door Ester Reusink)

Oost Gelre – De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film met Kevin Bacon in de hoofdrol.

Mick Zijdel: "De musical gaat over Ren McCormack, een avontuurlijke jongen uit de grote stad die samen met zijn moeder in het kleine ingeslapen dorpje Bomont komt wonen. Daar heeft de dominee het voor het zeggen. Alles wat volgens hem zondig is, heeft hij verboden.

Tot grote frustratie van Ren en de andere jongeren mag er geen moderne muziek worden gedraaid en mag er niet gedanst worden. Als Ren het opneemt voor de jeugd en ook nog eens verliefd wordt op de dochter van de dominee, ontketent zich een ware revolutie in Bomont."

Moeilijk stil zitten

Voor Mick Zijdel is het zijn achtste en laatste musical bij Harlekijn. "Ik speel dit jaar de rol van Chuck een echte macho en het vriendje van Ariel, de dochter van de dominee. Ik speel dit jaar opnieuw de slechterik, ik zie Ren namelijk als een indringer die mijn vriendin afpakt. Ik vind het wel leuk om weer de slechterik te mogen spelen, omdat dat vaak de overdreven typetjes zijn", aldus Mick. Bibi Kremers staat voor de derde keer op het podium. "Ik maak onderdeel uit van een groepje meiden, een beetje de 'popi jopies'. Zij willen net zo zijn als de drie populairste meiden van de school, dus doen ze hen na en willen ze er helemaal bij horen. Ik vind Footloose een super leuke musical waar veel dans in zit. De muziek is ook heel mooi waardoor het moeilijk is om stil te blijven zitten."

Kaartverkoop

Zaterdagavond 23 maart is bijna uitverkocht, zondag 24 maart is uitverkocht, maar voor het matinee van zaterdagmiddag 23 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop á 16 euro via de website van Theater de Storm.

theaterdestorm.nl


deel deze activiteit