Logo weekkrantoostgelre.nl


Durf te doen is wat Sigrid Verbruggen haar cursisten telkens voorhoudt. Foto: Eveline Zuurbier
Durf te doen is wat Sigrid Verbruggen haar cursisten telkens voorhoudt. Foto: Eveline Zuurbier

'Plek zonder kunst is alleen eh...'

Door Eveline Zuurbier

MARIËNVELDE - Haar kunstwerken vallen op door de surrealistisch geschilderde vogeltjes ergens op het doek waarop in een Brood-stijl of decoratief is getekend. Als kijker gooit het beeld het gecontroleerd denken van de hersenen compleet overhoop. En dat is precies waar Sigrid Verbruggen dagelijks mee bezig is. Niets is zo horizontaal of verticaal als je denkt. Alles loopt door elkaar heen en alles is met elkaar verbonden. Wonend aan de rand van Mariënvelde, net in de gemeente Bronckhorst, heeft ze op de boerderij een atelier. Bijna dagelijks geeft ze cursussen en eenmalige workshops. Met een uitkijk op grazende Lakenvelders onder perenbomen, de moestuin en de kerk met BMV op de horizonlijn is dat puur genieten van een avondje of dagje uit. Aan de kwetterende vogels ligt het niet.

'Genieten is gratis' en 'Earth without art is just eh...' hangen als lijfspreuken in het atelier. "Wat ik doe is helpen kijken en de verborgen dingen in mensen naar boven halen. En dan merk ik dat de mooiste dingen per ongeluk ontstaan. Althans zo ervaren mensen dat, maar dat is zoiets moois als dat gebeurt. Cursisten zijn vrij in wat zij tekenen of schilderen. We hebben allemaal een eigen handschrift en van daaruit laat ik ze schilderen. Daarbij laat ik ze kennis maken met allerlei technieken en gereedschappen."

Sigrid Verbruggen is uitvoerend kunstenaar. Ze exposeerde al eens tussen grote namen in Ootmarsum. Binnenkort exposeert Sigrid ook in de BMV. Ze is samen met Theo Kaak initiatiefneemster van Galerie WIJ voor amateurs kunstenaars in Groenlo. "Kunstwerken zijn geen vulling voor een kale muur, maar echte sieraden en daarvoor mag een stuk waardering zijn."

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten