Logo weekkrantoostgelre.nl


Collecteren voor Amnesty.
Collecteren voor Amnesty. (Foto: Erik van de Groep)

Oost Gelre gul voor Amnesty International

OOST GELRE - De collecte van Amnesty International, die van 5 tot en met 11 maart werd gehouden, zit erop. Met een substantieel minder aantal collectanten dan vorig jaar is opnieuw een prachtig resultaat bereikt: 5.431,38 euro! Amnesty dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en de donateurs voor de gift.

Zaterdag 11 maart werd de collecteweek afgesloten met een 'bezemwagen': bij alle supermarkten werden de niet bereikte burgers verleid tot een donatie in de bus. Daarnaast werd er op de markt actie gevoerd voor verbetering van de arbeidsomstandigheden van vrouwen en kinderen op de palmolieeplantages in Indonesië. Passanten ondertekenden een briefkaart met de tekst "Wij willen pindakaas zonder… mensenrechtenschendingen" die naar Unilever worden gestuurd met de oproep de producent van palmolie te bewegen tot verbetering van de mensonterende toestanden op de plantages. Ook deze actie mocht zich verheugen in de warme belangstelling van het publiek.

Film
Als dank biedt de werkgroep Amnesty Aaten-Oost Gelre op donderdagavond 16 mei een bedank-filmavond aan bij Licht, Dijkstraat 13 in Lichtenvoorde. De film Wadjda begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Aanmelding wordt in verband met de voorbereiding op prijs gesteld. Dat kan met een berichtje naar amnestyaaltenoostgelre@gmail.com o.v.v 'Wadjda'.

Reageer als eerste
Meer berichten