Logo weekkrantoostgelre.nl


De voormalige pastorie, nu parochiecentrum wordt verbouwd tot een Max-huis. Foto: Eveline Zuurbier
De voormalige pastorie, nu parochiecentrum wordt verbouwd tot een Max-huis. Foto: Eveline Zuurbier

Bouw Max-Huis kan in mei starten

ZIEUWENT - "Alle puzzelstukjes vallen in elkaar. We zitten met het Max-Huis in de eindfase voor de bouwvergunning en als alles meezit kunnen we in mei beginnen met de verbouw van de oude pastorie", zegt Angela Krabbenborg van Zieuwents Belang.

Door Eveline Zuurbier

Het heeft langer geduurd dan verwacht, legt Krabbenborg uit. "Het is een monumentaal gebouw dat een bepaalde toetsing voor de brandveiligheid nodig heeft. En voor het zorgaspect in de formule van het Max-Huis is er een bepaalde oppervlakte nodig. Het kan zitten in 10 cm te weinig, waarvoor je een goede reden moet hebben om toch te kunnen voldoen aan de zorgbepalingen.''
De locatieraad, het parochiebestuur en Zieuwent zijn blij dat een monumentaal pand voor het dorp behouden blijft. Het Max-huis voorziet in een eigen appartement met zorg in de directe nabijheid voor ouderen. Ook is er een gezamenlijke woonkamer en keuken. Voor investeerder, Tony Suppers uit Oss is het Max-Huis ooit begonnen om zijn ouders die zorg nodig hadden en als een oplossing voor veel vrijkomend vastgoed in plattelandsdorpen. De voormalige pastorie is sinds 2011 in gebruik als parochiecentrum voor de kerk in Zieuwent. Dit parochiecentrum heeft een nieuw onderkomen gevonden bij media-uitgever Romeo Delta aan de Werenfriedstraat. Zieuwents Belang en de gemeente hadden graag gezien dat de seniorenwoningen van Pro Wonen aan de Harreveldseweg in het pilotproject van het Max-huis zouden meedoen. "We dachten daar goed aan te doen, maar voor de ouderen hoeft het opknappen van hun woningen niet en blijft het bij een lichte opknapbeurt. Ze kunnen wel aansluiten bij de zorg van het Max-Huis."

Eveline Zuurbier
Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten