Logo weekkrantoostgelre.nl


Jan Ottink, een van de deelnemers aan het dialectfestival Plat Gespöld.
Jan Ottink, een van de deelnemers aan het dialectfestival Plat Gespöld. (Foto: PR)

Uitreiking Gelderse Kleiroze tijdens dialectfestival Plat Gespöld

Tijdens de vierde editie van het dialectfestival Plat Gespöld zaterdagavond 8 april vanaf 19.30 uur in Erve Kots te Lievelde wordt de winnaar van de Gelderse Kleiroze bekend gemaakt.

LIEVELDE - Deze prijs is in het leven geroepen om muziek in de streektaal onder de aandacht te brengen. De winnaar ontvangt de Gelderse Kleiroze, een beeld gemaakt door cliënten van Klei & Kunst van Elver Zorg te Doetinchem. Vorig jaar won de Jan Ottink Band zowel de vakjury- als de publieksprijs voor het lied Maak Mie Wakker.

Op 8 april wordt tijdens Plat Gespöld bekend gemaakt wat een haevig streektaallied uit 2016 is. Genomineerd zijn De Boetners met Zo wiet Weg, Ben Lukassen met 't Ni-js van alle lieve Mensen, Paul Mulder met Rivier, De Pensionado's met Zol ie mien Missen en Vals Plat met 't Viefde Rad.

Stemmen
Tot 1 april kan het publiek via omroepgelderland.nl/kleiroze of via een link van Omroep Gelderland op de Facebookpagina van Plat Gespöld drie haevige liedjes kiezen. Het liedje met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Tijdens het festival treden streektaalzanger Ben Lucassen, de Jan Ottink Band en verhalenverteller Henk van Aalten op. Joop Hekkelman verzorgt de presentatie. Tanja Loeff-Hageman, wethouder van de gemeente Montferland, reikt samen met Jan Ottink de Gelderse Kleiroze uit aan de winnaar(s) van de vakjury- en de publieksprijs.

De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Vrienden van de Streektaal Lochem en omgeving en de Dialectkring Achterhoek en Liemers in samenwerking met het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.

Kaartverkoop
Men kan kaarten (voor 10 euro) reserveren voor dit kleinschalige streektaalmuziekfestival in Achterhoek en Liemers via Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, telefoon 0314-787078 of via e-mail info@ecal.nu.

Reageer als eerste
Meer berichten