Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: pr

Communicatie-project verbindt generaties

LICHTENVOORDE - Afgelopen week ging in Lichtenvoorde het project 'Communicatie vroeger en nu' van start, een initiatief van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Bij dit bijzondere project worden leerlingen van de St. Ludgerusschool en senioren uit Lichtenvoorde en omgeving samengebracht.

Dinsdag was de eerste bijeenkomst van het project in de school aan de Varsseveldseweg 47. Alle leerlingen deden mee aan de activiteiten rond het thema. Senioren en leerlingen maakten onder leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp tekeningen en objecten die met communicatie te maken hebben.

Vervolgbijeenkomsten
Op dinsdag 21 en 28 maart zijn de vervolgbijeenkomsten waarbij de groepen 7 en 8 (bovenbouw) zijn betrokken. Uiteindelijk worden de voorwerpen op donderdag 13 april geëxposeerd in de school en te koop aangeboden. De opbrengsten zijn voor de vastenactie waar de school aan mee doet. Het project wordt afgesloten met een quiz over communicatie.

Bij het project 'Communicatie vroeger en nu' wordt samengewerkt door leerlingen en leerkrachten van de St. Ludgerusschool, senioren uit en rond Lichtenvoorde (opa's en oma's van de kinderen) en cultuurcentrum Boogie Woogie. Het is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio.

Reageer als eerste
Meer berichten