Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: pr

Eindexamenexpositie beeldende vorming op Marianum

GROENLO – De eindexamenleerlingen met het kunstvak beeldende vorming van Scholengemeenschap Marianum hebben zich dit jaar weer in het zweet gewerkt om zich van hun beste, kunstzinnige kant te laten zien.

Aan de hand van een zelfgekozen thema zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Binnen een half jaar hebben zij twee platte en één ruimtelijk kunstwerk gemaakt. Zo zijn de kunstwerken geïnspireerd op onder andere de natuur, mensen, dieren en herinneringen. De kunstwerken variëren van levensgroot tot miniatuur, van keramiek tot purschuim en van schilderijen tot grafische tekeningen; kortom de moeite waard om een kijkje te nemen.

Tijdens de opening van de expositie worden de drie beste werken van havo en de drie beste werken van vwo bekend gemaakt. Deze mogen meedoen aan de Art Battle in galerie De Weemhof te Borculo.
De expositie wordt op vrijdag 24 maart om 16:00 uur geopend door de rector,
de heer Jan Put. De opening zal tot 18:00 uur duren, maar als u verhinderd bent is tijdens schooldagen de tentoonstelling nog te bezichtigen tot 24 mei 2017 tussen 8:30 uur en 16:00 uur.

De eindexamenwerken zijn te bewonderen bij Scholengemeenschap Marianum aan de Deken Hooijmansingel 1 te Groenlo.

Reageer als eerste
Meer berichten