Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: PR

De Passie 2017 komt nu ook naar Groenlo

OOST GELRE - Wat vier jaar geleden in Vorden op Goede Vrijdag begon met een Stille Tocht en aansluitend de viering van De Passie, is inmiddels in de Achterhoek verder uitgegroeid tot een in het oog springend evenement. Net zoals The Passion, elk jaar op Witte Donderdag uitgezonden en door miljoenen mensen bekeken, is er voor het concept van de Passie ook veel belangstelling. Er zijn nu twee vieringen in Vorden, één in Rietmolen en dit jaar voor het eerst ook één in Groenlo.

Het Passieteam heeft weer een hele eigentijdse viering over de laatste dagen van Jezus van Nazareth gemaakt, waarbij de verhalen, de liederen en de beelden goed op elkaar afgestemd zijn. Op alle drie locaties wordt dezelfde Passieviering verzorgd.

Eeigentijdse viering
Deze eigentijdse muzikale viering zal dit jaar naast het Passieverhaal ook aandacht geven aan de 7 Kruiswoorden. Het zijn niet alleen de laatste woorden van een mens die lijdt, maar ook van Gods geliefde Zoon. Ze hebben zoveel zeggingskracht – ook en misschien juist wel voor deze tijd – dat de zeven woorden alle aandacht krijgen in de viering.
Want nog steeds worden miljoenen mensen getroffen door oorlog, terreur, misbruik, honger, uitbuiting en een onmenswaardige dood. Het is ook een herkenning van het lijden in onszelf en in onze directe omgeving. Maar het is meer dan dat. Het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth geeft ook hoop en troost en richtlijnen voor het leven zelf.

Koren en solisten
Het verhaal verteld door voorgangers van de locaties wordt afgewisseld met confronterende beelden en poëtische en actuele teksten. Het geheel wordt verzorgd door projectkoren en solisten die met eigentijdse liederen onder begeleiding van een combo en onder leiding van Dirigent Frank Sterenborg, het Passieverhaal tot een onvergetelijke indringende gebeurtenis maken.

De Passie in de Achterhoek
Dinsdag 11 april om 20.00 uur in de Calixtusbasiliek in Groenlo.
Witte Donderdag 13 april om 20.00 uur in de Sint Caeciliakerk in Rietmolen.
Goede Vrijdag 14 april om 15.00 en 19.30 uur in de Christus Koning Kerk in Vorden.

Reageer als eerste
Meer berichten