Logo weekkrantoostgelre.nl


Stapels pannenkoek zijn er door leerlingen gebakken voor de ouderen in De Molenberg
Stapels pannenkoek zijn er door leerlingen gebakken voor de ouderen in De Molenberg

Jeugd bakt stapels pannenkoeken

Het was alsof ze elkaars gedachten konden lezen: basisschool 't Palet en de mensen van het dagcentrum van de Molenberg: 'dit jaar doen we mee aan de Nationale Pannenkoekdag'. De vorige keer was pannenkoeken bakken en ze samen opeten zo goed bevallen? "We hebben ervan gesmuld en het was erg gezellig."

(Door Eveline Zuurbier)

GROENLO - Afgelopen vrijdag gingen leerlingen van 't Palet weer aan de bak. Het was Nationale Pannenkoekdag en leerlingen door het hele land bakten pannenkoeken voor ouderen in de buurt. In het dagcentrum van De Molenberg van stichting Marga Klompé is het een gezellige boel. Pannen, meel, ei, melk, jam, stroop, spek, appel en poedersuiker staan uitgestald. Er wordt gemixt, geklopt en heel stiekem gaat er een vinger door het bakje stroop. Gelukkig ziet niemand het.

Leuke dag
"Heel toevallig waren wij, van het dagcentrum met hetzelfde bezig als de school", vertelt Miranda Krabben van het Marga Klompé. "De school heeft leerlingen van niet-Nederlandse afkomst. Hun opa's en oma's wonen in het buitenland. Het was de vorige keer een vertederend moment dat juist deze kinderen zo goed contact maakten en de ouderen daar spontaan en liefdevol op reageerden. Kinderen zijn gek op deze opa's en oma's. Dit vonden wij en ook de school de moeite waard om kinderen en ouderen een leuke dag te bezorgen."
Iedereen lust pannenkoeken en dat maakt het zo gezellig leuk. Het dagcentrum beschikt over een mobiele keuken waardoor kinderen tijdens het bakken bij de ouderen zijn.

Ideaal recept
Tijdens deze elfde editie van Nationale Pannenkoekdag bakten zo'n 7.400 leerlingen in Gelderland voor ruim 8.100 ouderen stapels pannenkoeken. Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan ouderen en kinderen. Door het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen en de reacties van ouderen blijft de animo voor Pannenkoekdag groeien. Ook dit jaar zijn records gebroken.

Reageer als eerste
Meer berichten