Logo weekkrantoostgelre.nl


Lente in Lichtenvoorde: de maandelijkse open zondag begon met een modeshow gadegeslagen honderden mensen die genoten van de lentezon. Foto: Eveline Zuurbier
Lente in Lichtenvoorde: de maandelijkse open zondag begon met een modeshow gadegeslagen honderden mensen die genoten van de lentezon. Foto: Eveline Zuurbier

Groen licht voor opzet ondernemersfonds

 

Door Eveline Zuurbier


LICHTENVOORDE - Tijdens de LOV-vergadering hebben Lichtenvoordse ondernemers uit het centrum groen licht gegeven aan het ondernemersfonds. Met het instellen van dit fonds wil LOV voorkomen dat grote winkelbedrijven en ondernemers die geen lid zijn, niet bijdragen aan activiteiten en een gezamenlijke winkelsfeer.
"Het is in het belang van het centrum en die van Lichtenvoorde als grote kern in de Achterhoek", heeft LOV-voorzitter Benno Voorhuis meerdere malen gezegd. Er leven veel ideeën om de aantrekkingskracht te vergroten en die zullen samen moeten worden opgepakt, aldus de voorzitter.
Het ondernemersfonds wordt een lokale belasting die bestemd is om evenementen als Let it snow, modeshows en de inrichting van het centrum te bekostigen. LOV wil activiteiten naar een hoger niveau tillen en daarbij continue vernieuwend zijn met de bedoeling het derde centrum na Doetinchem en Winterswijk in de Achterhoek te zijn. Hoe het ondernemersfonds vorm krijgt wordt in de komende maanden onderzocht. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er naar de WOZ-waarde van niet-woningen in een centrumzone afgedragen aan het ondernemersfonds. Gemeente Oost Gelre zal ook aan het ondernemersfonds bijdragen. Het fonds komt onder het beheer van een stichting.

Weekmarkt rondom de Varkensmarkt

De weekmarkt gaat met ingang van 1 mei verhuizen naar de Korte Rapenburgsestraat, Varkensmarkt en een deel van de Rentenierstraat. Aanleiding is dat de Dijkstraat geen centrumstraat is. Er zijn plannen in ontwikkeling om de Dijkstraat op te knappen te beginnen bij de Bonifatiushof.
De marktkooplui zijn blij met de nieuwe standplaatsen. De kwaliteit van de weekmarkt is nog steeds goed, aldus de marktkooplui en LOV (Lichtenvoordse Ondernemers Vereniging). In 2001 werd de weekmarkt in Lichtenvoorde uitgeroepen tot beste markt van Nederland. De markt telt 26 kramen. Marktlieden die met kleine vrachtwagens komen en grote aanhangers kunnen deze parkeren bij het zwembad, zodat de parkeerplaatsen bij Albert Heijn en van de Bleekwal vrij blijven. Dit is met de marktmeester afgesproken.

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten