Logo weekkrantoostgelre.nl


Jeugd wil een eigen ravotveld en bmx-skatebaan. Foto: Marcel Houwer
Jeugd wil een eigen ravotveld en bmx-skatebaan. Foto: Marcel Houwer

Jeugd heeft geen ravotplek: BMX'ers willen skatebaan

Fietsen is gezond en jongeren die graag wat willen crossen op een bmx moeten wijken naar andere plaatsen waar wel gecrosst kan worden. Een groep Lichtenvoordse jongens gaat regelmatig op hun bmx'en op de skatebaan in Aalten en Winterswijk. Soms pakken ze de trein. In Lichtenvoorde is geen plek.

LICHTENVOORDE - Het groepje BMX'ers van 12 tot 18 jaar zoekt een skate en crossbaan. Ze zijn er al een keer voor op het gemeentehuis geweest, maar dat leverde tot op heden nog geen reactie op.
Volgens de jongens zijn ze dupe geworden van de skatebaan die weggehaald is omdat dat een hangplek was geworden die overlast gaf.
De jongeren zijn afkomstig uit de wijk Flierbeek waar ze met andere kinderen uit de buurt zelf een crossveldje hebben uitgegraven en waar ze elkaar na school treffen. Omdat dat crossveldje illegaal is, wordt het elk najaar door de gemeente vlak geschoven.
De kinderen in de buurt gaan niet bij de pakken neerzitten. Een dag later komen ze weer met schoppen aanzetten om opnieuw een baan met jumpheuvels uit te graven.


In een reactie laat wethouder Jos Hoenderboom graag in samenspraak met de jongens kijken naar een speelplek waar onder meer gecrosst kan worden. Hij wil daarvoor ook in overleg gaan met FCCL die dichtbij Flierbeek een crossbaan heeft.
"Speelplekken en het beleid daarvoor zijn onderwerp van gesprek binnen de gemeente. Het probleem is dat we te veel speelplekken hebben -niet allemaal meer toereikend-, maar te weinig budget hebben. En we weten het moet anders. We willen dit probleem ook in samenwerking met de speeltuinverenigingen gaan aanpakken."

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten