Logo weekkrantoostgelre.nl


Kidzbeurs leuker dan Marktplaats

Door Eveline Zuurbier

LICHTENVOORDE - Het is alweer de vijfde Kidzbeurs die Marleen Ten Haaff bij Den Diek organiseert. Dit keer op zondag 9 april van 10-13 uur. Als moeder van drie opgroeiende dochters (4-9 jr) weet ze wat kleding voor de meiden kost en dat een broek of een blouse langer meegaat dan één seizoen.

Het concept is een succes. Nu, nog een paar dagen te gaan, bellen nog steeds belangstellenden die op de beurs willen staan. "Dit zijn kleine ondernemingen, moeders die het als hobby erbij doen of beginners. Waarom dat gebeurt? De Kidzbeurs is een leuke happening voor het hele gezin. Het is gezellig, er zijn workshops, kinderen kunnen spelen en je kunt lekker neuzen tussen kleding, tweedehands speelgoed en hebbedingetjes voor een kinderkamer of een accessoires als haarclipjes, sierraden en nog veel meer."

"Je kunt spullen via Marktplaats verkopen, maar dit ook doen in deze setting waar het hele gezin een leuke dag beleeft. Ik wil benadrukken dat de Kidzbeurs geen rommelmarkt is, maar een echte duurzame beurs. De stands zijn vrolijk ingericht. Er is bijvoorbeeld een borduurstudio die gedragen kleding oppimpt, sierraden maken, iemand die haren vlecht, er is eengochelaar en voor speciaal voor jongens is er iemand die met ze houten vliegtuigjes gaat maken." Ook zijn er stands waar informatie te verkrijgen is over jonge kinderen. Een voorbeeld is de 8Hoek van de gezamenlijke peuterspeelzalen.

Omdat er zoveel aanmeldingen zijn en de beurs elke keer door een paar honderd mensen wordt bezocht, is Marleen uitgeweken naar buiten. Ook buiten staan kramen en zijn activiteiten. En als het regent? Ja, dan regent het net als op een weekmarkt."

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten