Logo weekkrantoostgelre.nl


Wethouder Hoijtink laat zien dat je zwerfvuil kunt hergebruiken. Foto: pr
Wethouder Hoijtink laat zien dat je zwerfvuil kunt hergebruiken. Foto: pr

Schoolkinderen in actie tegen zwerfvuil

OOST GELRE - Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen, gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van basisschool Frans ten Bosch in Lichtenvoorde zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders én de wethouder, René Hoijtink. Het ingezamelde zwerfvuil werd nadien door ROVA opgehaald.

In Oost Gelre deden vorige week vijftien scholen mee aan de landelijke opruimactie van zwerfvuil in de buurt. Wethouder René Hoijtink ging naar de Frans ten Boschschool om in de gemeente het startsein te geven voor Natuurlijk Schoon. "Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het heel goed dat jullie je hiervoor inzetten. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie een speciaal cadeau voor op het schoolplein", aldus de wethouder. Hij overhandigde aan de leerlingen een knikkertegel. Volgens de wethouder ' een hele bijzondere knikkertegel."Hij is namelijk gemaakt van gerecycled plastic: van zwerfvuil kun je nog iets moois maken."

Alle scholen die in Oost Gelre meededen met de opruimactie ontvingen deze gekleurde tegel met knikkerpotje in het midden. De tegel is door NederlandSchoon beschikbaar gesteld. Naast de knikkertegel heeft iedere school een educatieve video gekregen waarin te zien is welke producten gemaakt kunnen worden van plastic, wanneer je je afval goed scheidt.

Reageer als eerste
Meer berichten