Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: PR

Martijn Schok & Blues Band te gast bij Grolse Jazz

De Martijn Schok Boogie & Blues Band is één van de meest swingende bands binnen de internationale jazz, boogie en blues scene. Zonndagmiddag 23 april vanaf 16.00 uur is de formatie te gast in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang aan de Kevelderstraat 15 in Groenlo.

GROENLO - Martijn Schok heeft de German Pinetop Boogie Woogie Award Pianist des Jahres 2013 en 2014 ontvangen. Deze onderscheiding is de belangrijkste muziekprijs voor Boogie Woogie in Duitsland en werd voor de derde keer uitgereikt. De band tourde door Europa en de USA. Ook speelde Martijn met z'n band tijdens het beroemde Jazzfestival in New Orleans.

Boogie Woogie
Het repertoire bestaat uit een mix van swingende boogie woogie en energieke rhythm 'n blues, afgewisseld met gevoelige bluessongs met een jazzy sound. Deze combinatie van stijlen zorgt voor een gevarieerd programma bestaande uit swingende rootsmuziek waarbij piano boogie woogie en pianoblues centraal staat. De Martijn Schok Boogie & Blues Band is de vaste band van het jaarlijkse Internationale Boogie Woogie Festival Holland en begeleidingsband van de Amerikaanse saxofoonlegende Big Jay McNeely.

De band bestaat uit Martijn Schok (vleugel), Rinus Groeneveld (tenorsaxofoon), Greta Holtrop (zang), Maarten Kruijswijk (drums) en Hans Ruigrok (bas).

Reageer als eerste
Meer berichten