Logo weekkrantoostgelre.nl


Burgemeester Annette Bronsvoort en Ronnie Degen van de Feestfabriek tekenen voor een samenwerking van 10 jaar voor het Zwarte Cross evenement in de Besselinkschans. Foto: Eveline Zuurbier
Burgemeester Annette Bronsvoort en Ronnie Degen van de Feestfabriek tekenen voor een samenwerking van 10 jaar voor het Zwarte Cross evenement in de Besselinkschans. Foto: Eveline Zuurbier

Zwarte Cross koopt wijndomein

Bij het sluiten van een tienjarig contract met de gemeente Oost Gelre, maakt Ronnie Degen van de Feestfabriek bekend dat zij voor het wijndomein van de familie Weenink hebben gekocht. De Feestfabriek heeft nog meer 'wilde ideeën' voor de Zwarte Cross die ze graag willen concretiseren, laat Degen weten.

LICHTENVOORDE - Landbouwmachines zijn bij Wijndomein Besselinkschans reeds begonnen met het rooien van de druivenranken. "Voor de uitbreiding van het rennerskwartier", zegt Degen. De Zwarte Cross heeft de laatste wedstrijd van het ONK, 'the Dutch Masters of Motocross' binnengehaald en dat stelt volgens Ronnie Degen andere eisen en is uitbreiding noodzakelijk geworden. In de uitgegraven zwemvijver van het wijndomein krijgen bezoekers van het megafestival de gelegenheid te zwemmen "en midden op een poosje feest te vieren. Met een bootje kun je ernaar toe en er weer af. Strand Playa Gasolina gaat het heten", zegt Degen met een brede grijns.

Investeren
Anderhalf jaar geleden was al met Clemens Weenink over een koop gesproken tijdens een rondgang langs alle 28 grondeigenaren, waarmee van tevoren afspraken worden gemaakt en overeenkomsten worden gesloten om de Zwarte Cross te kunnen organiseren in de Schans. Bij een groot aantal heeft de Feestfabriek een meerjarenovereenkomst kunnen sluiten en toen ook de gemeente wilde onderhandelen voor een langere samenwerking met de Zwarte Cross, gaf dit voor de organiserende Feestfabriek voldoende zekerheid het wijndomein te kopen. Voor zowel de Zwarte Cross als de gemeente geeft een langdurige overeenkomst mogelijkheden om in het terrein te investeren.

Samenwerking bestendigen
Burgemeester Annette Bronsvoort: "Wij willen de Zwarte Cross faciliteren als het gaat over de veiligheid en de bereikbaarheid. We kunnen nu ook investeren in de infrastructuur en de ontwikkeling van de Besselinkschans als evenemententerrein. De Zwarte Cross mag ervan uitgaan dat ze op ons kunnen vertrouwen. We hebben belang om de samenwerking met de Zwarte Cross te bestendigen."

Ronnie Degen: "Voor ons geldt dat we kansen creëren en ons maximaal kunnen inspannen om in zaken te investeren. Voor ons is het heel belangrijk dat vertrouwen naar elkaar uitspreken." Welke plannen de Zwarte Cross nog meer heeft, laat Degen zich nog niet over uit. "We houden alle opties open: wat het gaat worden weten we nog niet." Wat de Feestfabriek met de wijnboerderij precies wil? "Weten we zelf ook nog niet."
Voor het megafestival dat 220.000 bezoekers trekt, heeft de Zwarte Cross een gebied van 165 hectare in gebruik.

Reageer als eerste
Meer berichten