Logo weekkrantoostgelre.nl


Toeristisch coUordinator Bernou Wagenaar overhandigt de dukaten voor de attracties tijdens de vestingdagen. Foto: Eveline Zuurbier
Toeristisch coUordinator Bernou Wagenaar overhandigt de dukaten voor de attracties tijdens de vestingdagen. Foto: Eveline Zuurbier

Dukaten voor Grols avontuur

GROENLO - Gouden dukaten voor volwassenen en zilveren voor kinderen, munten uit een jute buideltje waarmee je de toegang verkrijgt tot bezienswaardigheden in Groenlo. Je kunt kiezen uit heel veel 'avonturen' in Groenlo, zei Erik Mentink van Vestingstad Promotion vrijdagmiddag in het VVV-kantoor. Daar werd door toeristisch coördinator Bernou Wagenaar het eerste zakje aan wethouder René Hoijtink overhandigd.

Door Eveline Zuurbier

"Vorig jaar zijn we op de vestingdagen begonnen met de 'Vestingstad Cultureel' en 'Vestingstad Historisch'. Het verschil tussen die twee was meestal moeilijk uitleggen en daarom komen voor de 'Vestingstad Cultureel met een nieuwe naam, namelijk de 'passe-partout promotiedag'", legt Mentink uit. Vorig jaar bestond ook een passe-partout, maar deze was een papieren vel met vier dukaten en bleek niet zo handig. "Één van de toeristische bezienswaardigheden maken op die dag het middelpunt. En we hebben er dit seizoen weer een bij: de kerkers onder het stadhuis."

Mentink en Hoijtink lieten vrijdagmiddag beiden weten dat de samenwerking op toeristisch gebied in Groenlo heel goed gaat. Zo wordt op Marveld-tv in de vakantiehuisjes op het recreatiepark reclame voor gemaakt. Bij Marveld zelf en de VVV aan de Kevelderstraat is het zakje met dukaten te koop, waarbij bij aankoop een stadsplattegrond met informatie wordt meegegeven.
In totaal staan voor het komende seizoen vijg 'passe-partout promotiedagen' gepland. De dagen vinden tussen 11.00 en 17.00 uur op zaterdagen 6 mei (Stadsboerderij het middelpunt); 10 juni (Oude Calixtuskerk); 1 juli (Stoomhoutzagerij); 2 september (Calixtusbasiliek) en op 30 september (Stadsmuseum).

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten