Logo weekkrantoostgelre.nl


Koningsdag in Lichtenvoorde begint met een rommelmarkt in de tuin van Antoniushove. Archieffoto: Eveline Zuurbier
Koningsdag in Lichtenvoorde begint met een rommelmarkt in de tuin van Antoniushove. Archieffoto: Eveline Zuurbier

Koud en buitjes? Koningsdag 2017 wordt best oké

Naarmate Koningsdag dichterbij komt, lijkt het weer steeds een stukje beter te worden. Een week geleden voorspelden de weermannen nog hagel, natte sneeuw, onweer en hooguit 10 graden. Nu wordt het twee graden warmer en zal er een buitje vallen of misschien niet. Als we maar hard genoeg het Wilhelmus zingen, feesten, fietsen of spulletjes verkopen, wordt Koningsdag best oké.

Door Eveline Zuurbier

OOST GELRE - Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is het op verschillende plekken feest in Oost Gelre. In Lichtenvoorde en Groenlo is het centrum afgesloten en met veel oranje en het gestreepte rood-wit-blauw versierd. Waar de beste feestjes voor de vijftigste verjaardag van onze koning Willem-Alexander worden gevierd zal tijdens deze editie in de vele kroegen zijn. Voor kinderen van de basisscholen zijn er in Zieuwent, Mariënvelde, Groenlo en Lichtenvoorde de zogeheten 'vrijmarkten'. In Groenlo is daarbij een gezellige vrijmarkt in tweedehands muziekinstrumenten.
En wie niet van drukte houdt kan in Harreveld, Zieuwent en Lievelde meedoen aan fiets- en/of wandeltochten.
Hoogtepunt van Koningsdag in Oost Gelre is de sportverkiezing op de Markt in Lichtenvoorde. Jij mag het zeggen: 'wie wordt sporter van het afgelopen jaar, fietscrosser Jelle van Gorkom (zilver op de Olympische Spelen), Stijn Elferink (meervoudig Nederlands kampioen survival), handbalster Lynn Knippenborg (zilver op het EK handbal) of volleybalster Femke Stoltenborg (4e op de Olympische Spelen)?

Waar moet je zijn?

In Lichtenvoorde start de Koningsnacht om 20.30 uur op het marktplein met een Mr Nice op het podium. De frontman van deze band heeft een bekend gezicht. Hij trad op in The Voice of Holland. Soul en funk, Micheal Jackson, Byoncé, Bruno Mars... tot 22.15 gaat het door en de avond wordt overgenomen door kroegbandjes en dj's in de horecazaken. Koningsdag begint om 10 uur met een rommelmarkt voor kinderen in de tuin van Antoniushove. Op het marktplein begint Koningsdag met een poppenkast om 11.30 uur gevolgd door de sportverkiezing. Daarna spelen tal van grote bands (Premium) met als daverende afsluiting de wereldbekende dj Vato Gonzalez. Hoe gaaf is dat?
In Groenlo is de Vestingstad Vrijmarkt verplaatst naar CC De Bron. Kinderen kunnen geschminkt worden en er is een ballonnenartiest en een goochelaar. Dweilorkest Windkracht 11 blaast een hoop gezelligheid de stad in. In de Kevelderstraat is er een bijzondere tweedehandsmarkt met muziekinstrumenten. Ook speelt Poppentheater De Kleine Zon. Dat poppentheater speelt normaliter elke zondag op de Dam in Amsterdam.
In Zieuwent: Fietstocht vanaf 10 uur. 's Middags is er een rommelmarkt voor kinderen. Op Koningsdag spelen tijdens 'Muziek bij Inge' vier bandjes in Het Witte Paard.
In Mariënvelde is er tussen 10 en 13 uur een rommelmarkt op het voetbalveld. Bij slecht weer is dat in de BMV.
In Harreveld kun je fietsen en pannenkoeken eten. Starten tussen 9.30 en 10 uur bij Café De Boer. Er is een halve route met de speeltuin als pauzeplaats.
In Lievelde organiseren De Schanskloppers 's morgens een wandel- fietsroute. Dit is vanaf De Barbier. Bij terugkomst is het genieten van live-muziek. Voor kinderen is er een stormbaan en een wedstrijd stoeptekenen.

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten