Logo weekkrantoostgelre.nl


Het netwerk op één van hun 'bildungsreizen'. Foto: pr
Het netwerk op één van hun 'bildungsreizen'. Foto: pr

Duitse en Nederlandse vrouwen samen op stap

OOST GELRE - Duitse vrouwen van onder meer het Frauennetzwerk Bocholt komen op donderdag 11 mei naar Groenlo. Ze zijn daar op uitnodiging van enkele Nederlandse vrouwen die betrokken zijn bij het grensoverschrijdend netwerk Frauenbrücke Deutschland- Nederland. Belangstellende vrouwen die hun netwerk willen uitbreiden aan Nederlandse kant zijn ook welkom met de bedoeling samen op stap te gaan in vestingstad Groenlo.

'Het stadje van vertier' zoals Grollenaren hun Groenlo graag noemen, heeft te maken met het bourgondisch karakter en brouwgrond van het bekende Grolsch-bier. De ontvangst is om 10.45 uur ontvangen bij BS22 (Beltrumsestraat 22, Groenlo) om daar te horen, hoe Linda Commandeur, Anke Sitter en Joske Elsinghorst met hun ideeënwerkplaats veel dynamiek en nieuwe initiatieven in Groenlo teweeg brachten. BS22 noemen de drie een 'waarmaakcentrum'.

Wellicht zouden hun ideeën ook aan de andere kant van de grens toegepast kunnen worden en hebben zij ook 'tolle Träume' om waar te maken? Na een broodmaaltijd is er onder leiding van gidsen een wandeltocht. De dag wordt op z'n Grols afgesloten. Deelnamekosten (inclusief broodmaaltijd, rondleiding, entrees en een drankje): 15 euro, contant te voldoen op de dag zelf. Aanmelden kan tot 5 mei via springlevend@trikker.nl.

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten