Logo weekkrantoostgelre.nl


Vrouwenpower! Bronsvoort donderdagavond tijdens het Correspondents dinner. Foto: Eveline Zuurbier
Vrouwenpower! Bronsvoort donderdagavond tijdens het Correspondents dinner. Foto: Eveline Zuurbier

Bronsvoort neemt 'een loopje' met de media

Door Eveline Zuurbier

Geheel naar Amerikaans voorbeeld, waar de president de politieke pers eenmaal per jaar op de hak neemt, kent na de kopie van premier Rutte in Nieuwspoort, gemeente Oost Gelre ook een soortgelijke bijeenkomst: een eenmalige Correspondents' Dinner. Aanleiding is de Samenloop voor Hoop.

LIEVELDE - Door initiatieven zoals dit diner, wil men zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor onderzoek naar kanker. Burgemeester Bronsvoort, tevens ambassadeur van de Samenloop voor Hoop, was deze avond de hoofdact. Ze was na haar buut bij het Grolse carnaval nu ook gestrikt voor deze setting.

Opvallend was dat de journalisten voor de plaatselijk en regionale media, op het moment suprême heel even van de partij konden zijn met het verschil dat ze niet aanschoven. In ruil daarvoor namen zij enkel notitie voor een verhaal in de krant over dit initiatief voor de Samenloop voor Hoop.

Bronsvoort nam dik een half uur een loopje met de pers en ook haar collegeleden werden niet gespaard. Marieke Frank, die mooie Gelderse streken levert door de toeristenbelasting te verhogen. Vincent van Uem die een gele kaart kreeg, maar zelf rode kaarten uitdeelt bij elk bouwplan en Jos Hoenderboom vindt dat politiek altijd de kleine kernen raakt en daarom zoveel uitleg nodig heeft. En René Hoijtink doet het in Groenlo beter dan de burgemeester zelf. Toch maken vrouwen in Oost Gelre de dienst uit: de burgemeester, Marjan Nekkers, gemeentesecretaris en wethouder Marieke Frank van financiën.

Het Correspondents' Dinner was bij Loco Eten en Drinken. Het waren vooral ondernemers die genoten van deze avond, op voordracht van de zieke Peter Rooks van IKGL en lid van de sponsorcommissie. Mart Hillen en Sam de Vries zorgden voor de muziek.

De climax voor de samenloop is de 24-uurs estafetteloop op 16 en 17 juni in Groenlo waarvoor zich al 27 teams hebben gemeld.

Eveline Zuurbier
Reageer als eerste
Meer berichten