Logo weekkrantoostgelre.nl


Fakkeldragers, 3500 kaarsenzakken langs het wandelparcours aan de Maliebaan. Foto: Eveline Zuurbier
Fakkeldragers, 3500 kaarsenzakken langs het wandelparcours aan de Maliebaan. Foto: Eveline Zuurbier

Samenloop brengt 80.000 euro op

Als bij de opening een vuur door survivor Edwin Wopereis wordt ontstoken, burgemeester Bronsvoort als ambassadeur op de gong slaat en voorzitter Patrick Pos het publiek 'carpe diem' wenst, heeft niemand het vermoeden dat er met deze eerste Samenloop voor Hoop in Oost Gere meer dan 80.000 euro zal worden opgehaald.

(door Eveline Zuurbier)

GROENLO - De samenloop is veel meer dan geld inzamelen voor KWF. De samenloop verbindt Oost Gelre boodschapt Patrick Pos. "We staan hier bij elkaar om kanker te degraderen tot chronisch en om verhalen te delen, steun te krijgen, contacten te leggen, te lachen en vriendschappen te sluiten. Tot nu toe hebben we voor dit evenement nog geen euro uitgegeven voor wat er binnenkomt.".

Pos benoemt nadrukkelijk dat veel mensen hebben bijgedragen bij het carnaval en kermissen door muntjes of wisselgeld in potjes doneren. Het voorbeeld tekent het beleven, meeleven, het doorleven, hetgeen waarmee T-shirts zijn bedrukt van de 547 deelnemers die meedoen aan de 24-uurs estafetteloop. Ze lopen in teamverband.

'Met mekare, veur mekare' 
Burgemeester Bronsvoort loopt zelf mee met team 'gemeente Oost Gelre' De politieke partij CDA vormt ook een team en loopt met hun leus 'Met mekare, veur mekare' op de rug die ook de samenloop aangaat. Langs de route staan kraampjes van de teams waar ze hun acties aanbieden. Aan de achterzijde staat een vrachtwagen waar fotograaf Alex Vreeman uit Zieuwent exposeert met 25 portretten van survivors uit Oost Gelre. Dit zijn mensen die getroffen zijn door kanker. Ze zijn eregasten.

De fotograaf kent de verhalen achter de foto. Ze hebben hem het vertrouwen gegeven waardoor hij hun levensloop in een beeld kon vatten. "Poeh, dat komt binnen...", zegt een vrouw met vochtige ogen tegen het groepje dat haar buiten staat op te wachten. "Het is indrukwekkend wat hier gebeurt", zegt Henri Walterbosch van de organisatie. "De medewerking is overal vandaan gekomen."

Als het vuur 24 uur later gedoofd is, de gong klinkt, wordt het bedrag voor KWF bekendgemaakt: ruim 80.000 euro.

In de papieren krant leest u meer over de samenloop

Reageer als eerste
Meer berichten