Logo weekkrantoostgelre.nl


Muziek, dans, een zomerse markt, foodtrucks en straattheater zijn er ook tijdens deze editie van 2017. Foto: pr
Muziek, dans, een zomerse markt, foodtrucks en straattheater zijn er ook tijdens deze editie van 2017. Foto: pr

Drie dagen genieten op Zomermarkt!

Twee dagen een waanzinnig zomers feest, drie dagen kermis, een foodtruck festival, tweedehands markt, straattheater, live muziek en 170 kramen. Dit zijn de hoofdbestanddelen van alweer de 38ste editie van de Zomermarkt. Het komend weekend is het weer zover.

LICHTENVOORDE - Om je alvast op te warmen gaat op vrijdagmiddag 30 juni de kermis open. Zaterdag 1 juli start de warenmarkt met een aparte plaats waar je je gebruikte spullen kunt verkopen. Tweedehands markten nemen sterk toe in populariteit. Je vind er vaak prachtige vintage spullen die al jaren op zolder verborgen liggen.

Waardevolle spullen die liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. De organisatie van de Zomermarkt speelt hier op in door alle particulieren uit de regio dit jaar de mogelijkheid te geven om al hun verborgen parels af te stoffen en te koop aan te bieden in Lichtenvoorde. Meld je hiervoor aan voordat de Zomermarkt begint.

Radiozender
Sinds 2015 heeft de Zomermarkt een radiozender. Vier DJ`s met passie voor de 'geheime zender' zenden dan uit vanuit Café de Kletskop in Lichtenvoorde ten behoeve van een goed doel. Vorig jaar wist Zomermarkt Radio Lichtenvoorde 97,5 Mhz een recordbedrag van 1.525 euro in te zamelen voor het Nederlands Kanker Instituut. Dit jaar gaan ze voor een nog mooier bedrag. Particulieren en bedrijven kunnen doneren via www.actievoorkika.nl/zomermarkt-radio-lichtenvoorde.

Lust
Op zaterdag en zondag staan de foodtrucks van Lust in één van de centrumstraten. Ze klappen hun mobiele keukens open voor allerlei smaakmakende gerechten. Op beide dagen dus ook een warenmarkt en live-muziek en voor de afwisseling dance-acts. Op zaterdagavond spelen House of Rock A rock tribute to the 90′s, en The Mad Donna's, een allround coverband op het marktplein. Zondagmiddag staan Marianum talenten op het podium en in de avond DJ Bacchie en Saints and Sinners, een allround coverband. Zondagmiddag worden bezoekers verrast met theateracts in de straten.

Boeken en Platenbeurs
Het is inmiddels een grote traditie: de Boeken- en Platenbeurs van de Vrienden van Antoniushove. Tijdens de Zomermarkt op zondag 2 juli vanaf 11.00 uur kan je de Boeken- en Platenbeurs bezoeken in woon- en zorgcentrum Antoniushove. En wie een boek of een muziek-cd koopt, geeft zichzelf betaalbaar leesplezier cadeau en draagt bovendien bij aan veel leefplezier voor de ouderen in de woonzorgcentra in Lichtenvoorde. Goede reden om een kijkje te nemen.

Reageer als eerste
Meer berichten