Logo weekkrantoostgelre.nl


De liggers van de eerste brug zijn over de Slinge geplaatst. Daarmee bereikt deze brug bij Groenlo als eerste speciale bouwwerk van de Nieuwe Twenteroute zijn 'hoogste punt'.
De liggers van de eerste brug zijn over de Slinge geplaatst. Daarmee bereikt deze brug bij Groenlo als eerste speciale bouwwerk van de Nieuwe Twenteroute zijn 'hoogste punt'. (Foto: Rijkswaterstaat)

N18-brug over Slinge bereikt 'hoogste punt'

GROENLO - Aannemer Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat twee bruggen over de Slinge in Groenlo. Deze week krijgen de bruggen hun echte vorm. Op dinsdag 27 juni zijn de liggers van de eerste brug over de Slinge geplaatst. Daarmee bereikt deze brug bij Groenlo als eerste speciale bouwwerk van de Nieuwe Twenteroute zijn 'hoogste punt'.

Noaber18 heeft elf liggers geplaatst; elk 21 meter lang en ongeveer 25 ton zwaar. De liggers vormen de basis voor het wegdek van de nieuwe N18. Speciaal voor dit hoogste punt waren buurtbewoners en burgemeester en wethouders van Oost Gelre uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Noaber18 bouwt over de Slinge twee nieuwe bruggen: een voor de nieuwe N18 en een voor de parallelweg. Deze tweede brug is met zes liggers een stuk smaller. De komende maand worden de dekken van beide bruggen verder afgewerkt met asfalt en belijning. Het werk aan de bruggen duurt tot eind juli. In augustus wordt de tijdelijke hulpbrug verwijderd en kan het bouwverkeer alvast over de nieuwe brug rijden. De gehele nieuwe N18 tussen Varsseveld en Enschede is in het voorjaar van 2018 klaar.

De Nieuwe Twenteroute
Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat een 27 kilometerlange, nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. Deze nieuwe weg is onderdeel van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd! Deze nieuwe Twenteroute wordt een weg waarop het veiliger is om over te rijden of over te steken; waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten, maar past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De nieuwe Twenteroute zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen; en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de N18 Nieuwe Twenteroute? Kijk op rws.nl/nieuwetwenteroute Download de Noaber18-app of volg ons via Facebook @nieuwetwenteroute.

Reageer als eerste
Meer berichten