Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: PR

Nedap ontvangt Red Dot Design Award

Nedap kreeg vandaag de Red Dot Design Award uitgereikt voor haar 'MidRanger'. Met deze Radio Frequency Identification (RFID) lezer, in 2016 geïntroduceerd door de marktgroep Library Solutions, kunnen labels van bibliotheekboeken en andere media eenvoudig en op afstand worden gescand.

De Red Dot Design Award geldt als de meest prestigieuze internationale onderscheiding op het gebied van industrieel ontwerp. Het Nedap-team kreeg de prijs uitgereikt op het Red Dot Gala in het Duitse Essen, waar de internationale jury onder meer het design, gebruiksgemak en robuuste karakter van de MidRanger prees.

Vloeiend ontwerp
Nedaps MidRanger heeft een dun en vloeiend ontwerp, wat het gebruiksgemak voor bibliotheekmedewerkers en -bezoekers vergroot. Erik Veurman, hoofd Industrieel Ontwerp van Nedap Library Solutions: "De Red Dot Design Award is een kroon op ons werk. Wij zien bibliotheken als een plek waar mensen zich thuis voelen en op de meest eenvoudige manier moeten kunnen beschikken over boeken en andere media. Onze MidRanger levert daar een belangrijke bijdrage aan. Zo kan een complete stapel boeken in één keer worden gescand, uitgeleend of ingenomen. De MidRanger is bovendien duurzaam en kan duizenden gebruikers per dag weerstaan."

Reageer als eerste
Meer berichten