Logo weekkrantoostgelre.nl


Het eerste boekje met bloemenroutes en een zakje dahlia (zinnia) bloemzaad wordt aan wethouder Marieke Frank overhandigd op het terras in Lichtenvoorde. Foto: Eveline Zuurbier
Het eerste boekje met bloemenroutes en een zakje dahlia (zinnia) bloemzaad wordt aan wethouder Marieke Frank overhandigd op het terras in Lichtenvoorde. Foto: Eveline Zuurbier

Bloemenroutes geven Lichtenvoorde kleur

LICHTENVOORDE - De 'Bloemenroutes', fiets- en wandelroutes zijn als een droom zo mooi dat horden mensen naar Lichtenvoorde komen zoals mensen ook naar de Keukenhof gaan. Wethouder Marieke Frank nam met deze woorden het eerste boekje met zeven bloemenroutes in ontvangst uit handen van toeristencoördinator Bernou Wagenaar en Lichtenvoords corsopromotor Annet Gierkink.

(Door Eveline Zuurbier) 

Hoe meer kleur, des te meer toeristen, is het adagium voor Lichtenvoorde en omgeving. Lichtenvoorde kent veel evenementen die in korte tijd heel veel bezoekers leveren. "Maar ze zijn er allemaal kortstondig", zegt Annet Gierkink. "Door de bloemenroutes kunnen we toeristen over een langere periode iets aanbieden." In het rijk kleurrijke boekje staan 7 fietsroutes beschreven waarvan 2 dahliaroutes langs de dahliavelden en de corsobouwers. De routes vormen op een kaartje een bloem. De bloem heeft een dubbel hartje. Dit zijn de 2 dahliaroutes die een kortere afstand hebben.

Mooie aanwinst 
Begin en het eindpunt is de Markt in Lichtenvoorde. "Met de mooie terrassen die in de top van Nederlands beste terrassen horen, is het genieten. Mensen komen voor de evenementen die Lichtenvoorde organiseert. Verder is er niet echt iets om daar tussendoor ook iets aan te bieden", zegt wethouder Marieke Frank. "De fietsroutes zijn een mooie aanwinst voor de Achterhoek." Rob en Suzan Mellink hebben de routes uitgezet. "We hebben rekening gehouden met iedereen zodat er voor elk wel iets te zien of te beleven is." Beiden zijn behalve fiets- en natuurliefhebbers ook zeer betrokken bij het Lichtenvoordse bloemencorso. Ze kennen de streek op hun duimpje en weten de bloemenvelden (orchideeënveld Koolmansdijk, langs het Vragenderveen en bij boerderijen) te vinden. Ook gaan de routes langs de dahliavelden van de corsogroepen.
De 'Bloemenroutes' zijn verkrijgbaar bij het VVV.

reageer als eerste
Meer berichten