Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay (Foto: Pixabay)

Let op: verkeersmaatregelen tijdens Zwarte Cross

REGIO - Het Zwarte Cross Festival wordt van 13 t/m 16 juli gehouden op de Besselinkschans in Lichtenvoorde. Rondom het evenement is veel aandacht voor de veiligheid. Het evenement heeft mede om die reden gevolgen voor de verkeersdoorstroming in Lichtenvoorde en omgeving, met name Aalten en Winterswijk.

De N18 (Twenteroute) en de N313 (Hamelandweg) zijn de belangrijkste aan- en afvoerwegen. Via duidelijke borden worden de (omleidings-)routes aangegeven. De verkeersmaatregelen worden donderdag 13 juli om 10.00 uur van kracht en lopen in sommige gevallen door tot maandag 17 juli in de loop van de dag.

Afsluiting Hamelandweg (N313)
Tijdens het festival wordt de N313 (Hamelandweg) tussen de Twenteroute en de Rondweg in Aalten gereserveerd voor het festivalverkeer. Dat duurt tot maandag in de loop van de dag. Verkeer met een andere bestemming wordt omgeleid via Winterswijk of Varsseveld. Op donderdag kunnen mensen die met hun auto vanaf het industrieterrein De Kamp naar de Hamelandroute rijden alleen linksaf richting de Twenteroute.

Aalten
In Aalten moeten automobilisten rekening houden met verkeershinder. Bezoekers en deelnemers aan het festival vanuit de richting Arnhem/Doetinchem worden via Aalten over de N313 (Hamelandweg) naar het festivalterrein geleid. Op de Hamelandweg tussen Aalten en Lichtenvoorde is eenrichtingsverkeer van toepassing.

Het gemotoriseerd verkeer vanuit Winterswijk met de bestemming Lichtenvoorde wordt omgeleid via de N319 (Groenlo) en de N18 (Twenteroute).

Sociale media
Wie doorlopend op de hoogte wil blijven van de actuele ontwikkelingen doet er goed aan de twitteraccounts van de Zwarte Cross, politie en gemeente te volgen. Het gaat niet alleen om actuele informatie bij incidenten, maar bijvoorbeeld ook over de aan- en afvoerroutes, het openbaar vervoer of over de weersomstandigheden. De belangrijkste twitteraccounts zijn: @zwartecross, @gem_oostgelre en @pol_gelderland. De organisaties retweeten elkaars berichten om een maximaal bereik te hebben. 

Website
Actuele informatie is uiteraard ook te vinden op de websites van de organisatie www.zwartecross.nl

Reageer als eerste
Meer berichten