Marianum in Groenlo
Marianum in Groenlo (Foto: Eveline Zuurbier)

Avondakademie Marianum of 'wat hebben vampieren met romantiek te maken?'

De Stichting Avondakademie start haar 41ste cursusjaar. Zij wil op een gezellige en ontspannen manier uw algemene kennis uitbreiden. Uw vooropleiding is niet van belang om deze cursus interessant te vinden en te kunnen volgen. Zij biedt u een driejarige cursus aan, waarin u wegwijs wordt gemaakt in een aantal politieke, maatschappelijke en culturele onderwerpen uit onze samenleving.

De cursus wordt in het hoofdgebouw in Groenlo gegeven door leraren van het Marianum en van elders. Met ongeveer 30 cursisten per klas bent u, op dinsdagavond, gedurende drie lessen van 45 minuten, bezig met luisteren, aantekeningen maken, discussiëren en vragen stellen. Er is geen huiswerk, wel tussen de lessen een koffiepauze. En als u na drie jaar, veel kennis rijker, met spijt constateert dat de cursus voorbij is, ontvangt u, zonder eindexamen, een certificaat van de Avondakademie.

De vakken die op het rooster staan, zijn deels afkomstig uit het lesprogramma van de leerlingen: economie, biologie, kunst- en cultuurgeschiedenis, sociale geografie, literatuur, maatschappelijke stromingen, maar ook: pedagogie, theologie en filosofie.
Wilt u meer weten over ons belastingstelsel, over de spelregels van het beleggen, of waarom men in de Middeleeuwen zulke grote kerken bouwde, dan moet u beslist intekenen. Om het geld hoeft u het niet te laten: Het cursusgeld bedraagt € 125 per persoon of € 210 per echtpaar per cursusjaar.

Enthousiasme
Enkele opmerkingen uit de evaluaties van de 3e jaars cursisten: de leerstof wordt met zeer veel enthousiasme en kennis gebracht; gezellige les waarin je gedwongen wordt over bepaalde zaken goed na te denken; de lesstof maakt discussies los; ik vind het interessant om met elkaar in discussie te gaan over bepaalde stellingen, om te weten hoe iemand anders er tegenaan kijkt; een vak dat niet mijn voorkeur had, werd interessant; ik wist niets van filosofie, maar ben nu wel weer wat "wijzer" geworden; het was in één woord geweldig, als ik weer naar huis ging, dacht ik er nog heel veel over na. En onlangs gehoord: Wij komen al 25 jaar één keer per jaar voor een reünie bij elkaar.

Meer informatie
Een cursusjaar heeft 21 gezellige en boeiende dinsdagavonden. We beginnen op dinsdag 3 oktober. Vanzelfsprekend hebben ook wij herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie. De laatste avond is 27 maart.
Meer informatie? Neemt u dan contact op met dhr. Peter Müller, telefoon 0544-463045 of kijk op de website van het Marianum: www.marianum.nl/ouders/avondakademie.
U kunt zich met het aanmeldingsformulier (u kunt het vinden op de website) schriftelijk aanmelden (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres): Stichting Avondakademie Marianum, t.a.v. de heer P. Müller, Zilversmid 7, 7141 PH Groenlo, of via pjamueller@gmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox