Jordy Mellink tekent zelf de accenten in op de corsowagen.
Jordy Mellink tekent zelf de accenten in op de corsowagen. (Foto: Eveline Zuurbier)

'Een genot om te ontwerpen voor ambities corso'

Tegenover zijn woonhuis zag hij zijn ouders en opa corsowagens bouwen. En toen familie Rensing-Mellink (en Ter Haar) daarmee stopte, deed hij het als 10-jarig jochie een poosje helemaal zelf. De 22-jarige Jordy Mellink ontleent aan het Lichtenvoordse bloemencorso zijn bloeiende carrière. Eerst als grafisch ontwerper bij marketing-communicatie bureau Frappant en later als creatief brein bij de Feestfabriek (Zwarte Cross). Sinds de zomer werkt hij in het reclamebedrijf van zijn ouders. Maar het corso is waar het van kleins af kriebelt. 'Passie voor het corso zit bij ons in de genen',

(door Eveline Zuurbier)

LICHTENVOORDE - In het honk van 6Kamp is een videoscherm opgehangen. Zondag kijken ze samen naar het grootste dahliacorso in Zundert. Een goeie opwarmer voor het komende kermisweekend met de bedoeling de groep meer het 'corsozondaggevoel' mee te geven. Jordy Mellink: "De wagen is voor ons niet klaar als de bouwers klaar zijn. We geven de wagen op zondag beleving mee. Op zondagmorgen is het werk nog niet gedaan." 'Hare Majesteit' krijgt 60 dragers in zwart vermomd, wat het toppunt van onderdanigheid in de figuratie uitspreekt.

De corsogroep heeft het honk gezellig gemaakt met steigerhouten banken en tafels. Op de gestyleerde zwarte achterwand zijn de titels van de wagens van 6Kamp geplakt. "Het is prima om hier te zijn. Dit deel blijft het hele jaar door staan. Hier vergaderen we en komen we samen." 6Kamp is een corsogroep met veel jeugd met 130 leden van 14 tot 25 jaar. "De groep heeft hoge ambities en daar probeer je wat mee te doen. En ze mogen ook wat van een ontwerper verwachten."

Professionele vereniging
6Kamp is een professionele vereniging met een bestuur die de organisatie strak regelt. "Dat is heel goed. Een ontwerper heeft alleen maar wensen en het bestuur kijkt naar de kosten en of het uitgevoerd kan worden." Jordy heeft de artistieke leiding. "We leren van elkaar. Er zijn in het jaar ook mindere momenten. Soms is er een week dat er geen opkomst is en dan moet je het toch weer vlot weten te trekken." Voor een deel wijdt Jordy dit aan de grote wagens van de laatste twee jaar. "Je merkte dat iedereen moe was aan het einde van het seizoen."

Dit jaar koos 6Kamp voor een compactere wagen. "We lopen op schema, we zijn daardoor relaxter dan vorig jaar. Dit geeft meer bouwplezier. Het is een genot om mee te bouwen aan het corso met een wagen die voldoet aan de ambities van de groep." Elke generatie 6Kampers heeft zijn invloed laten gelden. De een door een goede ledenadministratie in te voeren en de andere de tent plus de trappen naar de steigers te maken. "Zij maken het mogelijk dat we zoveel bouwplezier beleven aan het corso."

Derde ontwerp
'Hare Majesteit' wordt het derde ontwerp van Jordy Mellink voor 6Kamp. Daarvoor ontwierp hij tot drie keer toe een wagen voor Van Reedestraat waar zijn ontwerpen een 6e, 5e en een 9e plaats behaalden. "Van Reedestraat blijft 'mijn kluppie' waar ik de kans heb gekregen. Bij Hooiland had ik er het lef niet voor. Ik was 14 jaar en het loopt daar erg goed met Glenn (neef van Jordy) en Chris." Toen Van Reedestraat een ontwerper vroeg, lagen daar kansen voor jonge ontwerpers in de dop. Het vertrouwen van deze groep heeft hem bij 6Kamp gebracht, een corsogroep die bekend staat om het lef voor absurde wagens zoals een creatie op een frame van sloopauto's of door hun eigen bouwsel, Piñata, in de optocht kapot te slaan.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox