Op de Avondakademie Marianum werd Ruurd le Clercq verrast met een Koninklijke Onderscheiding.
Op de Avondakademie Marianum werd Ruurd le Clercq verrast met een Koninklijke Onderscheiding. (Foto: Eveline Zuurbier)

Koninklijk lintje voor Ruud Le Clercq bij Marianum

Je gaat naar een vergadering om voor het komende studiejaar op 3 oktober de cursusreeks te starten voor de Avondakademie en dan wordt je verrast met een bezoek van de burgemeester. Het overkwam dinsdag 5 september Ruud le Clercq.

GROENLO - Burgemeester Annette Bronsvoort sprak hem toe en reikte een Koninklijke Onderscheiding uit. Dit gebeurde tijdens de bestuursvergadering van de Stichting Avondakademie. Daarna was er een receptie georganiseerd wat de verrassing van Le Clercq nog groter maakte. Voor zijn totale vrijwillige activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van onderwijs en cultuur werd hij bij Marianum in Groenlo gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1986 is Ruud le Clercq penningmeester van de Avondakademie die opgericht is in samenwerking met Marianum in Groenlo. De 'academie' is heel speciaal. De driejarige cursussen zijn voor ouders van de schoolgaande kinderen met als doel ze wegwijs te maken in schoolvakken met politieke, culturele en maatschappelijke onderwerpen. Op deze wijze wordt meer inzicht verkregen in de leerstof die kinderen krijgen. Daarnaast hij vrijwilliger geweest bij St. Willibrordusschool en heeft hij tijdens zijn dienstjaren vrijwillig 'Eerste Hulp aan het Front' vervuld en is daarin ook instructeur geweest (militaire EHBO). Daarnaast was hij boekbeheerder/bibliothecaris en vrijwillig exercitie sergeant.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox