Foto: PR

Studenten Groene Lyceum AOC-Oost zoeken business angels

Zes studenten van het zesde leerjaar op het Groene Lyceum van het AOC-Oost te Doetinchem brengen een nieuw product in de markt: de deskorganizer onder de bedrijfsnaam Multi Dock. De prototypes zijn in ontwikkeling en de studenten zijn momenteel in gesprek met bedrijven om de deskorganizer in productie te nemen. De volgende stap is het vinden van investeerders, of beter gezegd: business angels.

REGIO - De ontwikkeling van de deskorganizer maakt deel uit van een schoolopdracht waarbij de studenten de opdracht krijgen een mini-onderneming te starten en een nieuw product op de markt te zetten. De studenten bedachten een handige deskorganizer. In deze deskorganizer zit een aantal vakken om de dagelijkse bureauspullen in op te bergen, bijvoorbeeld een mobiele telefoon, autosleutels, pennen en een notitieblokje. Het idee werd uitgebreid getest in de familie- en vriendenkring van de betreffende studenten: Pepijn Deddens (Doetinchem), Jesse de Hoop (Doesburg), Joep van Mierlo (Wehl), Koen Molenaar (Ulft), Mellany Schiphorst (Hengelo) en Jessica Vellekoop (Zelhem).

De test gaf positieve resultaten en de fase van productontwikkeling is inmiddels bijna afgerond. De studenten verkennen nu de mogelijkheden om de deskorganizer in productie te nemen en op de markt te zetten. Daar zijn én een producent én investeerders voor nodig. De studenten zijn al in gesprek met mogelijke producenten. Nu is het tijd om investeerders te vinden. "We geven aandelen uit van € 20,- per stuk, die recht geven op een deel van de winst als het ons lukt om onze onderneming winstgevend te krijgen", aldus Mellany Schiphorst, PR-dame van Multi Dock. "We doen ons uiterste best om winst te maken, maar het gaat vooral om een investering in ons ondernemerschap. Financieel gewin staat op de tweede plaats. Eigenlijk zoeken we dus vooral business angels."

Kijk voor meer info over de studenten, hun product en de mogelijkheden om te investeren op de Facebookpagina van Multi Dock of mail naar multidock@outlook.com

Meer berichten