Dean Oesterholt schiet het jubileumjaar van 100 jaar SV Grol letterlijk open. Foto: Marcel Houwer
Dean Oesterholt schiet het jubileumjaar van 100 jaar SV Grol letterlijk open. Foto: Marcel Houwer (Foto: Eveline Zuurbier)

Dean schiet 100 jaar Grol open

Het jongste voetballid van sportvereniging Grol, de 5-jarige Dean Oosterholt,heeft met een schot door de entree het jubileumjaar open geschoten. Het oudste lid, Grol-supporter Jan Wolterink onthulde een aftelklok waar spelers en bezoekers van de wedstrijden telkens wanneer ze er onderdoor lopen op 100 jarige bestaan worden geattendeerd. Jan Wolterink is al 72 jaar aaneengesloten lid van de club.

GROENLO - Het openschieten van het jubileumjaar gebeurde 's morgens voor de start van Nieuwjaarsloop die de voetbalclub uit Groenlo jaarlijks organiseert. Traditioneel werd daarna in de middag een nieuwjaarsreceptie te houden in het sportcafé van Den Elshof. Daar werd het programma voor het feestelijke jaar uitgerold door Theo Huijskes van het jubileumbestuur. De start kreeg een officieel tintje met het onthullen van twee jubileumvlaggen die op Den Elshof trots zullen wapperen. De eerst vlag heeft een jubileumlogo tegen een blauwe achtergrond en de tweede vlag datzelfde logo in het blauw tegen een witte achtergrond. "Een overdosis blauw-wit zou dit jaar in Groenlo niet misstaan", had voorzitter Hans Scheinck nog benadrukt bij zijn slotwoorden in de nieuwjaarstoespraak.

Op 18 september bestaat s.v. Grol precies 100 jaar. In die week van de oprichtingsdatum staat het programma vol met sport-en spelactiviteiten voor de jeugd, is er een herdenkingsdienst, vindt de presentatie plaats van het jubileumboek, verder is er een receptie, een feestavond en en een dance-event voor de jeugd. De jubileumcommissie heeft een grote loterij georganiseerd, waar een auto als hoofdprijs wordt verloot. De verkoop is begonnen, maar er moeten nog loten verkocht worden, aldus Huijskes. Van de opbrengst wordt een jubileumcadeau aangeschaft.

Meer berichten