Foto: fotostudio Ria Lusink - Borculo

Magdalena Kadziolka en Christo Guenov brengen cd uit

Het kon haast niet uitblijven. Als een muzikaal echtpaar in de laatste jaren al een groot aantal uitvoeringen in de regio verzorgd heeft, met veel succes, is de stap naar een eigen cd niet erg ver meer. Door hun vele optredens in de regio, maar ook daarbuiten, hebben de bekende musici Magdalena Kadziolka en Christo Guenov gemerkt dat er behoefte is aan licht klassieke muziekstukken.

REGIO - Iedereen, die hun muziek hoort, herkent deze melodieën. Ze zijn origineel geschreven voor een orkest, maar ook voor instrumenten, bv. voor viool of voor piano. Het duo heeft door de jaren heen een breed repertoire opgebouwd, waarin iedereen iets voor zichzelf kan vinden. Zelfs de niet klassieke muzieklefhebber wordt er door geraakt. Zo bracht het tweetal een cd met een kleine selectie uit dat repertoire uit onder de naam Flute Recital.

Magdalena speelt, met begeleiding van Christo aan de piano, een aantal bekende werken gearrangeerd voor dwarsfluit. Op deze CD zijn o.a. Humoreske van Anton Dvorák, Meditation van Jules Massenet, de Hongaarse dans van Johannes Brahms en Csárdás van Vittorio Monti te beluisteren.

Magdalena begon al op jonge leeftijd met dwarsfluit spelen. Ze heeft haar opleiding grotendeels in Polen aan het conservatorium in Lodz gevolgd. Als beloning voor haar inspanningen mocht ze enkele maanden naar het conservatorium in Enschede, en daar heeft ze uiteindelijk in 2004 haar verdere muzikale opleiding voltooid. Momenteel werkt ze als docente dwarsfluit bij verschillende muziekscholen en muziekverenigingen. Zo is ze verbonden aan de muziekverenigingen Cadenza Twello en Harmonie Vorden. Daarnaast geeft ze lessen aan de muziekschool Boogie Woogie in Lichtenvoorde.

Bij Christo kwam op jonge leeftijd al zijn liefde voor de piano tot uiting. Hij heeft tijdens zijn muzikale opleiding in Bulgarije aan het conservatorium in Sofia gestudeerd. In die periode nam hij met veel succes deel aan nationale en internationale concoursen. Ook hij ging eind jaren ’90 naar het conservatorium in Enschede om daar af te studeren voor de opleiding klassieke piano en voor koordirectie. Hij is als pianoleraar verbonden aan het Muzecollectief in Zutphen, Lochem en Gorssel en aan de muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk.

Daarnaast heeft hij de muzikale leiding van een aantal koren in en buiten de regio. Zo dirigeert hij het Borculo’s Mannenkoor, het Vordens Mannenkoor en dameskoren in Ootmarsum en de Lutte. Als begenadigd pianist geeft hij een extra dimensie en motivatie aan de koorleden en weet hij hen te inspireren om het beste van zich te laten horen.

Kijk voor meer informatie, boekingen en bestellingen van de cd op cantabilemuziekschool.nl

Meer berichten