Erik te Kamp presenteert zijn werk bij het Achterhoeks Kunstcafé
Erik te Kamp presenteert zijn werk bij het Achterhoeks Kunstcafé (Foto: Erik te Kamp)

Kunstenaar & filmmaker Erik te Kamp bij Kunstcafé

‘Kunstenaar komt zich presenteren’  bij het Achterhoeks Kunstcafé in Café Schiller te Aalten. Entree € 2.50. Aanvang 20 uur. Voor donateurs en sponsors is deze avond gratis.

Erik te Kamp, filmmaker, jazzgitarist en kunstschilder is woonachtig in de Achterhoek en opent het 6de Kunstcafé jaar. Een avond zonder zijn jazzmuziek maar wel met zijn schilderijen en films. Toen wij contact met hem opnamen, was hij meteen enthousiast en wil naast zijn werk een visuele presentatie laten zien. Erik is een veelzijdig en bevlogen kunstenaar die komt vertellen over zijn ideeën, inspiratiebronnen en hoe zijn schilderijen tot stand komen. Hij zal een aantal van zijn werken meenemen.
Op zijn website zien we een portret van jazzmusicus Miles Davis, een van de weinige portretten, maar des te meer groot abstract werk en daarin laat hij de vele mogelijkheden zien. Het abstract werken geeft de drang naar artistieke experimenten en het ontwikkelen van composities. De schilderijen kenmerken zich door een ruimtelijke werking balans en sterke dynamische kleuren die energie uitstralen. De werken hebben geen enkele overeenkomst met de zichtbare werkelijkheid, zij geven de essentie van wat de kunstenaar wil weergeven.
Als filmmaker kwam Erik in aanraking met kunstenaar Peter Maasdam die met zijn ‘Abstract Experience’ een unieke teamtraining geeft voor mensen uit de bedrijfswereld. Op deze avond toont Erik twee korte films: een film over het gedenkraam in de Oosterkerk te Aalten die hij in opdracht heeft gemaakt. En over beeldend kunstenaar Gerard Velthuis, wiens werk momenteel te zien is in de Koppelkerk in de expositie ‘Achterhoekse Meesters’. Erik staat u na afloop graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.
Een mooi begin van 2018 waarbij u meteen kennis te laten maken met een veelzijdige, kunstzinnige ondernemer uit de Achterhoek. Wilt u deze interessante avonden meemaken en nieuwe mensen met dezelfde interesses als u blijven ontmoeten, alle informatie vindt u op onze website, www.achterhoekskunstcafe.nl

Meer berichten