Rainbowband treedt op voor State of Art
Rainbowband treedt op voor State of Art

Instuif met de Rainbowband

Lichtenvoorde - Zondag 4 februari staat de Instuif geheel in het teken van de Rainbowband. Zij verzorgen een middagvullend programma in het Grand Café van Antoniushove. Muzikaal leider is Tonnie Weikamp. Aanvang 14.30 uur. Toegang 5 euro.

De Rainbowband is een groep van 40 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De leiding is vanaf het begin in handen van Tonnie Weikamp en Leo Niënhuis, maar ook Willy Engelbarts en Dorien Harbers zijn inmiddels al jaren vaste gezichten bij de band. De band is uitgegroeid tot een begrip in Lichtenvoorde, maar inmiddels ook ver daarbuiten en daarmee ook optredens. Muzikaal is het geen hoogstandje, maar al hun optredens zijn altijd even enthousiast.

De leden komen uit de hele regio en zijn gestoken in speciale kleding die ze vorig jaar hebben gekregen van een gulle sponsor. De leeftijd van de leden varieert van 16 tot bijna 60 jaar en ondanks het grote leeftijdsverschil en het verschil in verstandelijk vermogen heeft iedereen altijd veel plezier. Het sociale aspect is erg belangrijk in de groep, alle leden zorgen samen voor de opzet van instrumenten en ze helpen elkaar zodat iedereen mee kan doen. Sinds een paar jaar oefent de band in Koemstraat (het pand waar voorheen de Lidl zat), maar hoe lang ze daar nog kunnen blijven is de vraag.

Jubileum
In de beginjaren speelden de muzikanten op gekregen en vaak afgedankte muziekinstrumenten die ze overal vandaan haalden. Zware orgels werden in de loop der tijd vervangen door keyboards en langzamerhand konden, mede door giften en dergelijke, andere muziekinstrumenten aangeschaft worden.

‘We hopen nog jaren door te gaan en nog meer mensen met een beperking bereiken om hen zo een hobby te bezorgen en ze ook hun sociale contacten uit kunnen breiden’, aldus Tonnie Weikamp. ‘De band bestaat inmiddels al bijna 25 jaar en dit jaar zal alvast een begin gemaakt worden met dit jubileumjaar. U wordt op de hoogte gehouden via de media zodat u allemaal een kijkje kunt komen nemen en kunt genieten van het enthousiasme van de leden.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox