Foto: Jan Nekkers

Jeugdtheater Harlekijn drie keer op bühne met Shrek de Musical

Het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn staat op 17 en 18 maart drie keer op de planken met het komische en avontuurlijke Shrek de Musical. Vanwege de grote belangstelling is besloten om - naast de geplande voorstellingen - op zaterdagmiddag 17 maart een extra voorstelling te spelen.

Winterswijk - In Shrek de Musical komt een wervelwind aan sprookjesfiguren en komische situaties voorbij. Bestuurslid Anne ten Dolle: "Shrek de Musical vertelt het verhaal van de lelijke Oger Shrek die als een kluizenaar zorgeloos in zijn moeras woont. Als zijn rust plotseling wordt verstoord doordat er allerlei sprookjesfiguren in zijn moeras opduiken, wordt hij boos en gaat hij verhaal halen bij Lord Farquaad: een kleine, gemene, opschepperige prins die de sprookjesfiguren heeft verbannen uit zijn thuishaven Duloc.

Daar aangekomen lukt het Shrek om een deal te sluiten met Farquaad. Hij krijgt zijn moeras terug, mits hij de prins helpt aan een prinses om mee te trouwen, en wel prinses Fiona. Zij zit echter opgesloten in een toren, bewaakt door een enorme draak. Samen met zijn nieuwe vriend Ezel gaat Shrek op pad om haar te bevrijden. Een stormachtig avontuur met gevechten voor ware liefdes en waar schijn bedriegt als het gaat om innerlijk en uiterlijk."

Talent en enthousiasme
Harlekijn is het jongere zusje van het Winterswijks Muziek Theater. Anne te Dolle: "In de afgelopen tien jaar hebben wij al een flink aantal bekende musicals opgevoerd zoals Junglebook, De Sneeuwkoningin en Hairspray. Wij repeteren iedere week onder leiding van Dennis Weelink (muzikaal leider), Daphne van Ommen (regie) en Christina Smit (choreografie).''

Harlekijn
Wij hebben zo'n 40 jeugdleden. Deze komen overigens niet alleen uit Winterswijk, maar ook uit omliggende plaatsen. Zo worden de rollen van de Ogers Shrek en Fiona achtereenvolgens gespeeld door Luuk Sarlemijn en Sophie de Goede uit Aalten en de rol van Lord Farquaad wordt gespeeld door Mick Zijdel uit Groenlo. De overige hoofdrollen worden gespeeld door Joyce Willink (prinses Fiona) en Nick de Vries (Ezel), beiden uit Winterswijk."

Kaartverkoop
Op zaterdag 17 maart is er een matineevoorstelling om 15.00 uur en een voorstelling om 20.00 uur. Op zondag 18 maart is er een matineevoorstelling om 14.30 uur. Kaarten á 16 euro zijn te koop via theaterdestorm.nl

Meer berichten