De wandeltocht gaat langs kapelletjes die op onverwachte plekken opdoemen. (Foto: Eveline Zuurbier)
De wandeltocht gaat langs kapelletjes die op onverwachte plekken opdoemen. (Foto: Eveline Zuurbier) (Foto: Eveline Zuurbier)

Wandeling langs mooie kapelletjes in het landschap

De Ludgerwandeling is mooie tocht van circa 6 kilometer langs kapellen en kruisbeelden die het parochiegebied van oudsher markeren.

Lichtenvoorde - Bewonderenswaardig zijn de mozaïekwerken, reliëfs en muurschilderingen die bij deze religieuze objecten in het landschap te zien zijn. De meest in het oog springende is de Fatimakapel waar moderne kunst uit de periode van de wederopbouw te bewonderen is. De tocht kent twee afstanden: 6 kilometer en voor de ervaren wandelaar een wandeling van ongeveer 12 km. De Ludgerwandeling is op zondag 4 februari. In dat weekend viert de katholieke kerk 'Maria Lichtmis', de gebeurtenis waarbij Jezus wordt betiteld als 'het Licht dat alle volkeren verlicht'. Volgens een eeuwenoud gebruik worden er op die dag lichtprocessies gehouden met gezegende kaarsen. Tijdens de wandeling worden dan ook gezegende kaarsjes uitgedeeld die de route verlichten.

De inschrijving en start van de tocht is 's middags tussen 13.00 en 14.00 uur in de Sint Bonifatiuskerk. Koffie, thee of warme chocolademelk krijgt de wandelaar onderweg. Het eindpunt is op de Markt in Lichtenvoorde. Ter afsluiting wordt er een kop soep aangeboden. Het is op 4 februari koopzondag in Lichtenvoorde en de kerk staat op de markt met een stand waar gezegende kaarsen te koop zullen zijn. De kosten zijn 5 euro alléén contant te voldoen bij de start.

Meer berichten