Bijna vier miljoen strandbezoekers recreatiegebieden Leisurelands in 2017

2017 gaat de boeken in als een bovengemiddeld jaar voor recreatiebedrijf Leisurelands. Ruim 3,9 miljoen bezoekers wisten de weg te vinden naar de twintig recreatiegebieden op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen en in de Achterhoek en Liemers. Recreatieplas Het Hilgelo in Winterswijk trok 222.000 bezoekers; 10.000 minder dan in 2016.

Het recreatieseizoen startte voortvarend met veel zomerse en enkele tropische dagen in de maanden mei en juni. De maanden juli en augustus vielen enigszins tegen met totaal slechts negen zomerse dagen en september stelde met nul zomerse dagen teleur. Al met al betekent dit een daling van bijna 10% ten opzichte van het recordjaar 2016 toen de recreatiegebieden ruim 4,3 miljoen bezoekers verwelkomden.

De recreatiegebieden zijn 365 dagen per jaar toegankelijk en bieden een diversiteit aan activiteiten en dagattracties. Tijdens warme dagen bieden de stranden, ligweiden en het verkoelende water een dagje uit voor strand- en waterliefhebbers en is het dé plek voor kinderen in verband met de vele speelvoorzieningen. De actieve recreant kan het hele jaar door zijn hart ophalen tijdens een wandeling of fietstocht. Verder zijn er (overdekte) attracties zoals wellnessresorts, golfbanen, jachthavens en outdoor- speelactiviteiten. Andere bekende publiekstrekkers zijn de vele festivals en evenementen zoals Emporium, Dreamfields Festival, Down the Rabbit Hole, Ground Zero, Strong Viking Obstacle Run en Keramisto.

Totaal 5,9 miljoen bezoekers
Bij de ruim 3,9 miljoen bezoekers zijn uitsluitend dagrecreanten (o.a. strandbezoekers) en evenementenbezoekers meegerekend. Dit zijn de bezoekers die de slagboom passeren. Op de recreatiegebieden zijn diverse ondernemingen, denk aan wellnessresorts, jachthavens en golfbanen, niet achter de slagbomen van Leisurelands gevestigd. Zij ontvingen in 2017 in totaal bijna twee miljoen bezoekers. Hiermee komt het totaal aantal bezoekers op de recreatiegebieden van Leisurelands in 2017 uit op ruim 5,9 miljoen.

Gratis toegang
Leisurelands exploiteert negentien recreatiegebieden en een haven (Haven Hattem). De toegang tot de recreatiegebieden is gratis. Alleen voor het parkeren betaalt de bezoeker een vergoeding.
In het hoogseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, bedraagt het parkeergeld € 5,00 per auto en in het laagseizoen, 1 oktober tot 1 mei, € 3,00 per auto. Voor Strand Horst-Noord (kitesurfstrand) en Surfoever Hoge Bijssel is het tarief het hele jaar door € 5,- per voertuig. Voor lange voertuigen (>6 m) geldt op alle recreatiegebieden het dubbele parkeertarief.

Op 1 mei gaat de nieuwe Leisurelands parkeerpas 2018/2019 in. De voorverkoop start medio maart. De parkeerpas voor het nieuwe seizoen is tot 1 mei tijdens de voorverkoopactie extra voordelig te bestellen, vanaf € 39,50 via leisurelands.nl.

Meer berichten