Foto: pr

Juweeltjes op paaseierenbeurs Reurei bij Erve Kots

Lievelde - Op zaterdag 17 en zondag 18 februari wordt voor de negende keer de paaseierenbeurs Reurei gehouden bij Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde. Reurei organiseert al 25 jaar de paaseierenbeurs in de Achterhoek.

Een 25-tal kunstenaars uit Duitsland, België en Nederland, laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar je kunt ook de trotse eigenaar worden van zo'n prachtig versierd ei.

De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van de Paaseierenbeurs meer dan de moeite waard. Heel speciaal zijn de eieren en borduurwerk van Hanja en Loeba Rozak. Ze wonen in België maar werken volgens Oekraïense traditie. Ook de beschilderde veren van kunstenares Bettina Regeling zijn een kunst apart. Zelf eieren beschilderen mag ook.

De beurs is beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,00.
reurei.nl

Meer berichten