Lezing 'In het diepste geheim' bij SVON

Doetinchem - Op zaterdag 17 februari vertelt marine journalist Jaime Karremann bij de Stichting Veteranen Oost-Nederland over geheime Nederlandse onderzeebootoperaties tijdens de Koude Oorlog. Deze operaties zijn voor het eerst uitgebreid beschreven in zijn onlangs verschenen boek In het diepste geheim.

Van 1968 t/m 1991 volgden, fotografeerden en analyseerden Nederlandse onderzeeboten met grote regelmaat Sovjetschepen en -onderzeeboten. Het waren ultrageheime spionagemissies, die niet onder de NAVO vielen. Karremann analyseerde tienduizenden pagina’s archiefmateriaal en sprak met tientallen oud-onderzeebootmannen. Dat resulteerde in een spannend en heel toegankelijk geschreven boek vol nooit eerder geopenbaarde onderzeese avonturen. In het diepste geheim werd goed ontvangen. Onder andere het NOS Journaal, meerdere landelijke dagbladen en radio-programma’s besteedden uitgebreid aandacht aan het boek. Elsevier Weekblad gaf het vier van de vijf sterren. Bij de SVON zal Karremann zijn lezing houden over de geheime operaties en zal hij ook stilstaan bij het onderzoek. Uiteraard is er na afloop gelegenheid om vragen te stellen en worden er boeken gesigneerd.

Jaime Karremann (1978) is onafhankelijk marine journalist en schrijft voornamelijk voor zijn website Marineschepen.nl. Karremann werkte in het verleden bij de Koninklijke Marine en studeerde communicatie in Groningen.

‘’In het diepste geheim’’ is zijn eerste boek. Karremann gaf het boek in eigen beheer uit. Inmiddels zijn er meer dan 6.000 exemplaren van verkocht.

Zaterdag 17 februari
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: VOC Spoorzicht Doetinchem (Terborgseweg 79, 7001 GP Doetinchem)
Toegang: gratis

Na de lezing organiseert de SVON een stamppotbuffet.
Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De kosten van deze maaltijd zijn slechts €15,00 p.p. inclusief 2 consumpties.
Aanvang van de maaltijd is omstreeks 17:30 uur.

Ook als u de lezing niet bijwoont dan kunt u gebruik maken van deze maaltijd.
Opgave voor de maaltijd kunt u doen via:
secretaris@svon.nl of 06-41447366

We zien u graag op 17 februari in Doetinchem!

Meer berichten