Uitvoeringen Partoli Lievelde

Partoli uit Lievelde weer op de planken. Toneelvereniging Partoli speelt op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 februari: "Broeders bij nonnen waar zijn we aan begonnen." Aanvang: 20.00 uur Locatie: Herberg Erve Kots.Schrijver is Willem de Groot. De regie is in handen van Henriëtte Klein Gunnewiek

We nemen u dit jaar mee naar een klooster, alwaar de bewoonsters lijden onder het schrikbewind van Moeder-overste. Ze proberen hier alles aan te doen maar door tegenwerking van de overste lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Het is hard werken geblazen voor de nonnen en armoe is troef, zo lijkt het. Om de situatie waarin ze verkeren te veranderen zijn ze, hoe moeilijk ook, zelfs bereid het werk neer te leggen, dit valt niet mee omdat één van de nonnen op de hand is van moeder-overste en haar dan ook constant op de hoogte houdt.
Diezelfde moeder overste houdt er ondertussen heel andere praktijken op na, die, zo lijkt het, geen daglicht kunnen verdragen en nogal kosten met zich meebrengen. Wanneer er een brief van hogerhand komt waarin staat dat vanwege bezuinigingen een aantal broeders in het klooster gehuisvest moeten worden is moeder- overste in alle staten, de nonnen echter verheugen zich enorm op de komst van de broeders, het brengt een beetje afwisseling in het saaie, eentonige kloosterleven.
De samenwerking verloopt prima maar dat is de overste een doorn in het oog, ze is in alle staten en zet alles op alles om de broeders zo vlot mogelijk weg te krijgen, door vuil spel van haar kant lijkt het haar nog te gaan lukken ook.
Zal ze uiteindelijk zegevieren of zal haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hoe dan ook…..de ontknoping is heel verrassend. Zijn oversten en bisschoppen onaantastbaar of heeft bidden toch nog zin?

Kaarten in de voorverkoop €8,-- zijn verkrijgbaar bij:
Lievelde. Herberg Erve Kots, Café Biljart de Barbier.
Lichtenvoorde. Albert Heijn, Henk Stevens Schatbergstraat38.
Tot en met 21 februari, daarna alleen via José Oosterholt
(tel. 0544 467801 of 06 12179928)
Aan de kassa €10,--

Meer berichten