Grolle is 'zo trots als een pauw' op de hoogtijdagen van het carnaval. Einde aan de Grolse wind?
Grolle is 'zo trots als een pauw' op de hoogtijdagen van het carnaval. Einde aan de Grolse wind? (Foto: Marcel Houwer)

Als het aan Grolle ligt: carnaval het hele jaar deur!

GROENLO - Het probleem van de blauwalg in de Grolse gracht en die van de Lichtenvoordse kei in de wateren van de vestingstad, waren zondag dankbare onderwerpen om in de grote carnavalsoptocht in Groenlo mee voor de dag te komen.

C.v. De Knunnekes vierde het 55-jarige jubileum. En die werd 'kei-gaaf' met een tribunaal voorafgaand aan de kleurenparade. De drie verantwoordelijke Lichtenvoordenaren moesten zich verantwoorden en kregen de taakstraf mee te 'veurnen' in de optocht. Ook in Zandbietersdorp Harreveld was de optocht zeer kleurrijk met driedubbele humor.

De Knunnekes pleitten bij de sleuteloverdracht voor een heel jaar 'stadje van plezier'. Prins Henk-Jan en adjudant Maurice droegen een heel jaar uit dat carnaval vieren bijdraagt aan een plezierige samenleving. De jeugd heeft te toekomst. Wekelijks worden de cijfers van Marianum-leerlingen op een spectaculaire manier in City Lido onthuld. Tom Rooks wordt de leider van de horeca om geen tegenwind te hebben en 'met een beetje wiet, ben je de sores zo kwiet'. Een verenigingshal voor de wagenbouw is meer dan wenselijk.

Meer berichten