Koopjes jagen op 14 april: grote rommelmarkt

Op zaterdag 14 april organiseert Muziekvereniging Eendracht haar jaarlijkse grote rommelmarkt. Ook deze keer in de fabriekshallen aan de Morsestraat 31 in Winterswijk. De deuren gaan open om 9.00 uur. Wees er op tijd bij; elk jaar staan koopjesjagers van heinde en verre te popelen om als eerste naar binnen te gaan.

Al meer dan 40 jaar organiseert Eendracht dit evenement. Het is uitgegroeid tot één van de grootste rommelmarkten van de Achterhoek. Elk jaar slaan veel vaste bezoekers uit de verre omtrek hier hun slag. Het aanbod is groot en erg gevarieerd. Van boeken, vinylplaten, oude koffers en vintage spullen tot huisraad, meubels en speelgoed. Elk jaar opnieuw zitten er prachtige vondsten tussen de goed gesorteerde spullen.

Koopjes en kwaliteit
Een jaar lang zijn de leden van de muziekvereniging en een aantal supporters druk in de weer geweest om allerlei spullen te verzamelen. Mukie Bulsink, lid van de supportersvereniging van Eendracht, legt uit: "In het begin is het altijd maar de vraag of we wel genoeg verzamelen. Maar naarmate de tijd vordert, vragen we ons altijd af: kunnen we alle spullen nog wel kwijt? We kijken daarbij goed naar de kwaliteit en staat van de spullen. We willen een zo goed mogelijk aanbod voor onze bezoekers presenteren. Zodat veel mensen tevreden en met mooie koopjes naar huis gaan."

Van vintage en platen tot meubels en servies
In de afgelopen weken is de hele voorraad verhuisd, vanuit de opslag naar de markthallen aan de Morsestraat. De rommelmarkt heeft ongeveer 120 kramen. Hier liggen alle kleine producten netjes gesorteerd. Daarnaast is er een ruim assortiment aan tafels, stoelen, kasten, boeken en spullen voor in de tuin. Bulsink: "Er zitten mooie dingen bij zoals bijzondere stoeltjes, gaaf oud speelgoed, complete serviezen en veel andere vintage spulletjes. Ook voor de boeken- en platenliefhebbers is er voldoende keus. En alles voor een habbekrats, want alles wat 's middags om 14.00 uur overblijft, moet we weggooien. En dat is toch zonde."

Om 9 uur van start
De Rommelmarkt van muziekvereniging Eendracht Winterswijk begint om 9.00 uur, aan de Morsestraat 31 in Winterswijk. Om 14.00 uur sluit de rommelmarkt.

Meer berichten