Foto: PR

WTC Keitrappers houdt ETF Elektro Techniek Race en MTB Tocht

WTC Keitrappers houdt op zondag 8 april zowel een Race toertocht als een Veldtoertocht. De EFT Elektro Techniek Toertocht heeft een afstand van 107 km. Bij de Keitrappers wordt deze ook wel de 'Brünerheidetocht' tocht genoemd,

Bij de Keitrappers is dit een zeer geliefde route met mooie klimmetjes en hoofdzakelijk in glooiend landschap. De route gaat vanuit Lichtenvoorde rechts langs Aalten via Spork richting Bocholt.
Vervolgens gaat de het via Dingden en Brünen naar de pauzeplek in Mariënthal. De terugweg gaat via Vardingholt en Bredevoort weer naar Lichtenvoorde. Gezien de tijd van het jaar en de afstand een prima seizoen start.

ETF Elektro Techniek MTB Tocht
Bij de Keitrappers worden de tochten ieder jaar vernieuwd en dus ook Deze keer weer een compleet andere route en richting dan vorig jaar. Door duidelijke afspraken met landeigenaren zijn we erin geslaagd een uitdagende en vernieuwde route aan te bieden met veel privéterrein en andere delen waar U nog nooit gefietst heeft. Dringend verzoek om de tocht dan ook niet op een ander moment na te fietsen. Alleen zo kunnen wij ook in de toekomst dit soort aantrekkelijke tochten blijven aanbieden.

Beschrijving route
De route kent een afwisseling van hoofdzakelijk onverharde wegen, singletracks door bossen en veel privéterrein die alleen voor deelnemers toegankelijk zijn. Onverwachte hindernissen, mooie zandwegen, fietspaden en singletracks op deze vernieuwde route met stukken waar u nog nooit gefietst heeft.

Er is keuze uit 4 verschillende afstanden van 30-40-50 en 60 km. De 60 km route gaat deze keer rechts langs Vragender richting Miste, Woold, de Haart en Ringkampsbulten naar de pauzeplek in Aalten. Na de pauze vervolgens weer via veel privéterrein en enkele klimmetjes via de Vennebulten terug naar Lichtenvoorde. De 30-40 en 50 km maken verschillende afkortingen op deze gevarieerde route.

EGG Label NTFU
Onze MTB-tochten zijn in 2017 bezocht door de NTFU. Onze tochten werden beoordeeld volgens de nieuwe richtlijnen en beloond met het Keurmerk: Extra Goed Geregeld (EGG). Vanaf 2018 voldoen onze tochten aan de hoogste kwaliteitseisen van de NTFU.
Natuurlijk zijn er verbeterpunten die we graag willen opvolgen om de kwaliteit te verbeteren! We alle deelnemers daarom vraag hun waardering te geven op www.fietssport.nl.

Datum: Zondag 8 april
Startijd: Tussen 8.30 uur en 10.00 uur
Startplaats; Zwembad Meekenesch Kerkhoflaan 5 Lichtenvoorde
Parkeren: Ruime parkeerplaats direct bij start/finish
Deelnamekosten: Alle afstanden: €5.-/ NTFU leden €4.-
Organisatie: WTC Keitrappers Lichtenvoorde
Tochtinfo: www.keitrappers.nl
www.fietssport.nl/details/toertocht/id/46490
www.fietssport.nl/details/toertocht/id/46491
Telefoon: 06 53603091
 

Meer berichten