Symbolische overhandiging van de  cheque aan Muziekvereniging Groenlo. Op de foto v.l.n.r.: Jos Oostendorp en Jan Luft van Brouwersnös en Frank Raben, voorzitter Muziekvereniging Groenlo.
Symbolische overhandiging van de cheque aan Muziekvereniging Groenlo. Op de foto v.l.n.r.: Jos Oostendorp en Jan Luft van Brouwersnös en Frank Raben, voorzitter Muziekvereniging Groenlo. (Foto: PR)

Geslaagde 1 april grap bij Brouwersnös

Bijna 500 belangstellenden kwamen er op af: het proeven van het eerste in een fles afgevulde biertje van craftbier brouwerij Brouwersnös uit Groenlo. Niet dus, 1 april!

Het bier is nog niet klaar, er zat iets anders in de fles met de bijzondere naam 'Grolse Wind', namelijk lucht, nur luft... Want de Duitse meesterbrouwer van Brouwersnös heet Jan Luft. Hoe toepasselijk!

Grollenaren zijn erg trots op alles wat uit Groenlo komt. En al helemaal als het om bier gaat. Grolse Wind is dan ook een zeer bekende kreet in de Achterhoek. Want "blaozen dat kunt ze in Grolle".

Enthousiaste fans
Brouwersnös kan nu al rekenen op trouwe en enthousiaste fans, een sterke thuisbasis. De bezoekers waren niet voor niets gekomen, een klein gedeelte van de brouwerij was opengesteld èn er was natuurlijk een echt proefbiertje te verkrijgen, een hard gekookt ei ter ere van 1e Paasdag en een uniek collectorsitem. De fles gevuld met de enige echte Grolse Wind.
De volledige opbrengst werd geschonken aan de Muziekvereniging Groenlo voor de aanschaf van nieuwe blaosinstrumenten. De 'Grolse Wind' kwam hierbij goed van pas!

Meer berichten