Benoeming nieuwe gemeenteraads- en commissieleden. Foto: Eveline Zuurbier
Benoeming nieuwe gemeenteraads- en commissieleden. Foto: Eveline Zuurbier (Foto: Eveline Zuurbier)

Nieuwe gemeenteraad Oost Gelre geïnstalleerd

"Een nieuwe dag, een nieuwe raad." Donderdagavond 29 maart is tijdens een bijzondere, eerste raadsvergadering de nieuwe gemeenteraad in Oost Gelre beëdigd en de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad benoemd. Daarna werden ook nieuwe commissieleden benoemd door burgemeester Bronvoort. De samenstelling van de nieuwe raad kan nog veranderen wanneer er een college aantreedt met nieuwe wethouders.

OOST GELRE - In een korte toespraak zei burgemeester Annette Bronsvoort: ''Ik heb gisteren uit grond van mijn hart gezegd dat er in de afgelopen vier jaar veel bereikt is. We hebben samen veel gedaan. In de voetsporen van die raad treedt u aan en dat houdt in dat de lat hoog ligt voor deze mooie gemeente. En dat vind ik ook een mooie uitdaging om de volgende stap te zetten. De lat moet hoog liggen. Daarvoor heeft u het vertrouwen gekregen van de kiezer. Dat moet u een goed gevoel geven dat vertrouwen van de kiezer. "

Versterken
Bronsvoort memoreerde de kwaliteiten als bedrijvigheid, naoberschap en evenementengemeente van de gemeente die de raad Oost Gelre moet helpen versterken. Ook de belangen van inwoners vertegenwoordigen (onderwijs, leefbaarheid, energietransitie, bereikbaarheid) liggen bij u op het bordje en dát in een veranderende samenleving waar overheidsparticipatie de rode draad vormt en er steeds meer initiatieven van inwoners komen. "Ga er maar aan staan. In al deze ontwikkelingen hoop ik dat u een belangrijke rol gaat spelen. U bent het hoogste orgaan in de politieke samenleving."

Verantwoordelijkheid
"Wat u gaat doen is belangrijk, maar zeker zo belangrijk is hoe u het gaat doen en hoe alles zich gaat verhouden tot de inwoners. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid." Bronsvoort hoopt op een stabiele samenwerking die de gemeente Oost Gelre ten goede komt.

Meer berichten