Cda-fractievoorzitter Theo Donderwinkel neemt de Koninklijke onderscheiding hartelijk lachend in ontvangst.
Cda-fractievoorzitter Theo Donderwinkel neemt de Koninklijke onderscheiding hartelijk lachend in ontvangst. (Foto: Marcel Houwer)

Vertrek met oranje lintje

De raadsleden Theo Donderwinkel (CDA) en Hans Bongers (OOG) hebben voor hun inzet voor de politiek in Oost Gelre een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze zijn daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden. Zij zijn twee van de negen raadsleden die na de verkiezingen van twee weken geleden niet meer terugkeren in de gemeenteraad. Alle negen ontvingen ze een gemeentelijke onderscheiding voor hun raadswerk. Een dag later werden de nieuwe gemeenteraad beëdigd. Bij beide bijzondere raadsvergaderingen zat de publieke tribune vol.

OOST GELRE - Een paar verborgen tranen en trots. Voor de een kwam er naar vier jaar een einde, voor de ander meer dan drie raadsperiodes van vier jaar. Burgemeester Bronsvoort vertelde aan het begin van de raadsvergadering met trots dat de raad gedurende de vier jaren bij elkaar is gebleven en zei dat er samen ontzettend veel is gedaan. "Raadswerk vraagt veel. U heeft verantwoordelijkheid genomen, uw nek uitgestoken en soms moest u 'nee' verkopen." Oost Gelre moest na de uitslag van 21 maart afscheid nemen van 9 raadsleden: Alfred Wopereis (VVD), Carolien Sonderen (OOG), Toon Hulshof (CDA), Yvonne Winkel (CDA), Peter Baks (PvdA), Jos Wolterink (NLOG), Frits Schmidt (OOG) en Theo Donderwinkel (CDA, zie foto hierboven) en Hans Bongers (OOG zie foto rechts). Voor elk had burgemeester Annette Bronsvoort een woord. Ook het belang van de pers voor de verslaggeving werd door Bronsvoort genoemd. "Er zijn gemeenten waar geen pers aanwezig is. Hoop dat ze getuigen en verslag blijven doen."

Meer berichten