OOG-raadslid Hans Bongers ziet zijn politieke werk gewaardeerd met een lintje. Foto's: Marcel Houwer
OOG-raadslid Hans Bongers ziet zijn politieke werk gewaardeerd met een lintje. Foto's: Marcel Houwer (Foto: Eveline Zuurbier)

Strak, zakelijk, breed inzetbaar, kritisch en constructief

Deze complimenten ontvingen de raadsleden Hans Bongers (OOG) en Theo Donderwinkel (CDA) tijdens hun allerlaatste raadsvergadering van burgemeester Annette Bronsvoort.

OOST GELRE - Ruim 15 jaar heeft Hans Bongers ten dienste gestaan van de inwoners. Eerst voor de lokale partij Actiecentrum Groenlo nog in de voormalige gemeente Groenlo en later in het geheel van GB en OOG in de nieuwe gemeente Oost Gelre. "Daarmee de n-n-n van de raad: de 'net-niet-nestor'." In de laatste commissie nam Hans Bongers in zijn voorzittersrol de complimenten ter harte, 'ik zal de complimenten van de nestor tot me nemen'. Hij was zeer betrokken bij de financiële onderwerpen en leidde de commissies op een strakke zakelijke wijze. Bongers was ook lid van het auditcommité.

Van meet af aan was Theo Donderwinkel vanaf de herindeling fractievoorzitter van het CDA. "Je had een enorme drive om iets te betekenen voor de inwoners en de toekomst van Oost Gelre." Bronsvoort noemde Donderwinkel een persoon die met passie zijn politieke rol vervulde, als volksvertegenwoordiger, als fractievoorzitter en als voorzitter van onder meer het auditcommité. "Het tijdperk Theo is voorbij", schetste Bronsvoort de drie raadsperiodes. Theo Donderwinkel bracht regelmatig het grensoverschrijdend werk onder de aandacht. In de Euregioraad bekleedde hij een bestuursfunctie in de CDU-CDA-fractie.

Meer berichten