Het lot besliste anders voor PvdA-raadslid Peter Baks. Hij komt terug als commissielid.
Het lot besliste anders voor PvdA-raadslid Peter Baks. Hij komt terug als commissielid. (Foto: Eveline Zuurbier)

Peter Baks 'gelukkig' terug in de commissie

PvdA-raadslid Peter Baks ging er tijdens de hertelling van de stemmen er nog van uit dat hij terug kwam in de gemeenteraad, maar het aantal voorkeurstemmen en het lot bepaalden anders. Met evenveel stemmen als Annelies Donderwinkel was het geluk niet aan zijn zijde.

OOST GELRE - Woensdagavond 28 maart werd met een gemeentelijke onderscheiding van Baks afscheid genomen. Een dag later kon burgemeester Bronsvoort de gewaardeerde politicus als commissielid weer benoemen.

Bronsvoort sprak van 'een bizarre ontknoping' voor een gedegen raadslid dat zich altijd goed voorbereidde en een brede kennis van zaken heeft op heel veel terreinen. "Een goede debater, ad rem, met humor en je relativeringsvermogen kon je vaak een brug slaan naar anderen'', aldus de burgemeester. "Het lot heeft beslist dat je nu gaat stoppen, maar helemaal afscheid nemen hoeven we niet. Je komt terug als commissielid. Een schrale troost." Baks heeft in de afgelopen week veel warme woorden, attenties en bloemen van mensen ontvangen. Donderdagavond nam hij voor het allerlaatste het woord met "dank u wel voorzitter" en vervolgde dat hij zojuist de gelofte had afgelegd en nu iedereen bedankte voor alle lof en bloemen. Het boeket dat hij ontving, was voor gemeentesecretaris Marjan Nekkers voor de steun van de ambtelijke organisatie.

Meer berichten